Пенсионерите ще получат по 70 лева коледна добавка. Бонусът ще

...
Пенсионерите ще получат по 70 лева коледна добавка. Бонусът ще
Коментари Харесай

Велкова обеща: Пенсионерите получават по 70 лева за Коледа

Пенсионерите ще получат по 70 лв. коледна добавка. Бонусът ще вземат всички възрастни, без значение от размера на парите си. Това стана ясно на брифинг в Министерския съвет, който дадоха общественият министър Лазар Лазаров и министърът на финансите Росица Велкова.

Инфлацията стартира да се забавя, което иддва от понижаване цените на енергоносителите. За разлика от октомври, когато тя беше 18 %, в този момент е спаднала на 17, регистрира финансовият министър. В резултат от икономиите, кабинетът съумя да обезпечи необхидомите средства 142 милиона лв. за погашение на коледни добавки. Това съобщи Велкова. 

Лазар Лазаров честити професионалния празник на работещите в Национална агенция за приходите. Това ще се отрази на пенсиите на 2 милиона и 34 хиляди пенсионери, съобщи той.

Тези пари ще се изплатят дружно с пенсиите за декември. Плащането ще започва при започване на идващия месец. Последователни сме в напъните за поддръжката на приходите. Мерките, подхванати за целевите помощи за отопление и спомагателни запаси за разширение обсега на подпомаганите, увери Лазаров.   

Ще стартираме диалози със обществените сътрудници за визията им за минималната работна заплата през 2023-а, като срещата ще бъде в края на идната седмица.   



                                                                                                              
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР