Пенсионерите с най-много стаж да получат най-голямо увеличение на пенсиите

...
Пенсионерите с най-много стаж да получат най-голямо увеличение на пенсиите
Коментари Харесай

Повече пари за пенсионерите с най-много стаж

Пенсионерите с най-вече стаж да получат най-голямо нарастване на пенсиите е една от концепциите, които държавното управление ще разисква с съдружните сътрудници. Предложението е на КНСБ, които към този момент оповестиха, че упорстват преизчисляването на пенсиите да се направи посредством увеличение на приноса/коефициента, който в този момент е 1,2, на всяка година застрахователен стаж. Причината е, че той регистрира осигурителния принос на всеки пенсионер.

Единият от разновидностите, който се разисква, е предлагането на синдикатите за преизчисляване на всички пенсии като се промени самостоятелният коефициент, тъй че да се резервира солидарният и обективен модел на общественото обезпечаване у нас, заяви министърът на труда и обществената политика Деница Сачева. В отговор на въпрос кой вид избира, Сачева разяснява, че счита за добър модела, който е обвързван с индексация на самостоятелния коефициент, и да се продължи със съглашението със синдикатите и работодателите за швейцарското предписание. Според министъра по този начин хората ще бъдат подтиквани да се обезпечават на техните действителни приходи и всеки би трябвало да си дава сметка, че пенсията е заместващ приход, който регистрира персоналния принос.

Другите разновидности, които се разискват, е да продължи изплащането на добавката от 50 лв. за всички пенсионери. Друга концепция, както “Труд ” писа, е да се преизчислят пенсиите преди 2015 година с прихода от 2015 година като освен това състояние индексация ще получат 1 100 000 души, сподели министър Сачева. Различните разновидности общо биха коствали сред 1 милиард и 200 милиона лв. до 3 милиарда и 800 милиона лв. годишно, уточни тя.

До края на септември или в първите дни на октомври ще стане ясно по какъв начин ще бъдат увеличени пенсиите, като следва решението да бъде взето на Коалиционен съвет, посочи общественият министър. Той ще се организира най-вероятно в първите дни на идната седмица, написа Монитор.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР