Пенсионери над 90 години ще се возят безплатно в градския

...
Пенсионери над 90 години ще се возят безплатно в градския
Коментари Харесай

Градският транспорт без пари за над 90-годишни

Пенсионери над 90 години ще се возят гратис в градския превоз. Това стана ясно на сесията в Общинския съвет, по време на разискването на бюджета. Идеята беше на най-възрастната съветничка от ПФ доктор Лилия Учкунова и администрацията я утвърди. Транспортните компании получават от общинския бюджет за тази година близо 7 млн. лв.. Парите бяха повишени с един милион.

От Община Пловдив увериха, че тази година ще забележим приключени обекти - Бунарджика, където се правят поправки за 2 млн. лв., бул. " Северен ", за който ще се търси друго име, пл. " Централен " и подлез на ул. " Гладстон ", Голямата Базилика,художествената изложба на ул. " Гладстон ", зоопарк, многоетажен паркинг в " Западен ". Спартак Николов, консултант от ГЕРБ и началник на В и К - ЕООД добави, че ще се избира реализатор на създаване на Южен обходен колектор за 65 млн. лв., като средствата ще бъдат обезпечени по оперативна стратегия на Европейски Съюз. От ГЕРБ приканиха опозицията да смъкна черните очила, през които гледа града.

Костадин Гаров /ПФ/ обаче репликира, че с розовите очила се вижда обещаното, не несвършеното - разширението на Коматевско шосе и " Васил Априлов ", пътната връзка сред " Тракия " и " Южен ", подлез " Модър - Царевец ", Тютюнев град, воден цикъл, нов мост над Марица, пробив до Водна палата, продължение на бул. " Македония ".

" Нашият бюджет стига за всички нужди, само че не стига за всички наши фантазии ", отвърна кметът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР