Пенсионер от Котел бе принуден на плати 25 лева откуп

...
Пенсионер от Котел бе принуден на плати 25 лева откуп
Коментари Харесай

Пенсионер от Котел плати откуп за любимия си петел

Пенсионер от Котел бе заставен на заплати 25 лв. откуп на крадци, с цел да му върнат обичания петел. Историята провокира стихия от мнения в обществените мрежи, а доста хора се отзоваха и са подготвени да платят откупа на възрастния мъж, съобщи bTV.

Той е на 92 години и живее самичък. Синът му умира при злополука на 28 години, а по-късно губи и брачната половинка си. Твърди, че преди дни, когато излиза до магазина да купи храна, петелът изчезва, а след това му поискали откуп за него. 

Коста Каранашев - кмет на Котел, изясни, че дядо Петър е добре прочут в града – един възрастен добър човек. " Имало е случай с тази птица, само че тъкмо какво се е случило, не мога да кажа. Има и друга версия – че в действителност петелът е избягал и той е дал пари на хора, които са му помогнали да го хване. Дал е парите като премия, че са му помогнали да го върне от прилежащ непосредствен двор. Предстои да се обясни каква е била обстановката, полицията работи по случая ", изясни кметът. 

Дядо Петър описа, че бил излязъл из града. Чужди хора пристигнали и отворили пътната врата, а петелът, който се разхождал свободен, излязъл от двора. Тръгнал по улицата и по-късно се скрил в буренаци на 100 м от къщата. Трима души пристигнали при възрастния мъж и му предложили да го намерят и да го върнат. На другия ден го донесли на дядо Петър, само че поискали пари.

Възрастният мъж е обиран и различен път, вземали са му пари и движимости от вкъщи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР