Пенсионер от Горна баня стана жертва на нова схема за

...
Пенсионер от Горна баня стана жертва на нова схема за
Коментари Харесай

Дядо Йордан проплака: Срам ме беше и не казвах на никого, че съм обран

Пенсионер от Горна баня стана жертва на нова скица за измами – взеха му пенсията под предлог, че касиерката му е дала по-малко пари. Възрастният човек остана без пари даже за самун. От полицията към момента не са арестували измамника. „ Отчаян съм от живота”, споделя 85-годишният Йордан Бонев. Работил цялостен живот, живял почтено и почтено. Упреква не различен, а себе си, че е оставил да го излъгват. " 30 години съм работил в Кремиковци ".

Престъплението било осъществено при започване на януари, когато взел пенсията си от пощата. Било малко след 10 сутринта, когато се прибрал с колата. „ Паркирах и още не съм слязъл от колата, някаква кола спря. И мъж ми вика: „ Абе, неточност е станала, касиерката ти е дала по-малко”. „ Аз му споделих „ Всичко е точно”, споделя мъжът, представен от bTV.

Измамникът обаче упорствал. Затова мъжът още веднъж почнал да трансферира банкнотите: „ И той вика: „ Как броиш толкоз постепенно, бе, касиерката ме чака”, през това време инкасатора идва. Аз врата ли да разтварям, на него ли да обърнем внимание. Взе ги почна да брои и ми подава от парите, видях, че не са всичките, възпламени колата и изчезна”. Измамникът си тръгнал с 240 лв., повече от половината пенсия – преди мъжът да си заплати тока и да покрие заем. Мъжът подава тъжба в полицията, само че никой повече не го е търсил. Негов прочут стартира частно следствие. Оказва се, че камери са снимали колата на измамника. От полицията работят интензивно по случая, ревизират престъпния контингент в региона, само че задържани няма. А възрастния мъж брои дните до идната пенсия. Води се и частно следствие, което е разкрило автомобила, с който е бил измамникът.

" Платих си храната за кокошката, платих си винетката и ми останаха 20 лв.. Те свършиха доста бързо ", споделя излъганият мъж. " Аз съм с 80% неработоспособност. Бабата беше на легло с инсулт, само че умря ", описа мъжът. " Вече съм самичък. Децата идват веднъж в седмицата ". " Сега хапвам туршия ", показа той. Историята на Йордан трогна хиляди българи, които са подготвени да му оказват помощ.

" Срам ме беше и не споделях на никого, че съм обран ". Правиха и различен път опит да ме излъгват, само че не съумяха. "

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР