Пенсиите ще бъдат осъвременени с 5%, по швейцарското правило от

...
Пенсиите ще бъдат осъвременени с 5%, по швейцарското правило от
Коментари Харесай

Държавният поглед през Сачева: Ваучери за храна за най-бедните пенсионери, който иска, да връща детски помощи

Пенсиите ще бъдат осъвременени с 5%, по швейцарското предписание от 1 юли. Нашето предложение е от 1 януари, 2021 година минималната пенсия да е 300 лв., а оптималната - 1440 лв.. Освен това, пенсионерите с 300 лв. и живеещи под линията на беднотия ще получат еднократно 120 лв. ваучери за храна – 300 000 души. Това съобщи общественият министър Деница Сачева по въпроса с пенсиите от следващата година и какво мисли държавното управление като бюджетна рамка.
По равно на всички са единствено добавките към пенсиите (50 лева.), поради медикаментите – те коствали приблизително 56 лв. на месеца, изясни Сачева пред Българска национална телевизия. И добави, че 1440 лв. дава отговор на оптимален застрахователен приход 3000 лв., колкото е той в този момент. Възстановяваме една правдивост, сподели министърът.
 Ето какъв брой пенсионери вземат пенсионния таван Ето какъв брой пенсионери вземат пенсионния таван
42 088 са така наречен богати пенсионери, които вземат тавана на пенсията от 1200 лева В това число не влизат хората, които вземат оптималната...
Това е част от управническата стратегия, не е изненада за никого, знаеше са какви са стъпките по програмата. Така Сачева отговори на въпрос дали това не е избирателен ход в края на мандата. " В четвъртата година, както е по управническата стратегия ", посочи Сачева.
За, общественият министър сподели, че " ние даваме право, а не наложително пари за всички ". Ако някой смята, че няма потребност, може да даде заявление да не ги получи, добави тя. Но сподели и, че 40 лева надбавки са междинната такса за детска градина и за доста хора това ще е добре пристигнало.
През втората година от майчинството надбавките си остават същите - 380 лева месечно. Няма да подвигаме, тъй като концепцията е да се накарат хората да се връщат на работа, по думите на Сачева.
Вторият дирек на пенсионната система работи. Хората, които в този момент се пенсионират, единствено 20 години са се осигурявали – пълноценно ще работи цялата система, когато почнат да се пенсионират хора, които са се осигурявали 35-36 години, счита Сачева.
 Жител на Добрич стана жертва на нов тип машинация - „ европейска пенсия “ Жител на Добрич стана жертва на нов тип машинация - „ европейска пенсия “
Възрастен гражданин на Добрич стана жертва на нов тип машинация. 86-годишният мъж е бил измамен, че е утвърден да получава европейска пенсия в...
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР