Пенсиите няма да бъдат преизчислявани, както поискаха протестиращите пенсионери на

...
Пенсиите няма да бъдат преизчислявани, както поискаха протестиращите пенсионери на
Коментари Харесай

Пенсиите нарастват с 5,7% от 1 юли, няма да ги преизчисляват

Пенсиите няма да бъдат преизчислявани, както желаеха протестиращите пенсионери на среща с Българска социалистическа партия. Те ще бъдат увеличени с 5,7% от 1 юли, както залага болшинството, оповестява " Канал 3 ".

Парламентът отхвърли предлагането на левицата след дълги разногласия и скоро по-късно одобри дефинитивно бюджета на Държавното публично обезпечаване /ДОО/. Отхвърлено бе и настояването на Движение за права и свободи таванът на пенсиите да се дефинира всяка година от Народното събрание. Така план-сметката на Национален осигурителен институт бе гласувана на второ четене на втория ден от разискването му и след 11 часа диспути.

Бюджетът на ДОО отразява стабилизиращи резултати от осъществената през 2015 година промяна. Вярвам, че през днешния ден приехте един реален финансов проект на осигурителната система, който подсигурява осигурителните права на българските жители, обърна се към депутатите общественият министър Бисер Петков, който изслуша дебатите. Той уточни, че размерът на осигурителните заплащания се усилва със 700 млн. лева, а в това време дефицитът се редуцира с 263 млн. лева

С бюджета на ДОО се връщаме към основополагащия принцип - нараснала претовареност и растеж на приходите, приходите нарастват, заключи общественият министър.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР