Пекинският район Хайдиен, технологичният център на столицата, планира да създаде

...
Пекинският район Хайдиен, технологичният център на столицата, планира да създаде
Коментари Харесай

Пекин разширява тестовата зона за автономни автомобили

Пекинският регион Хайдиен, софтуерният център на столицата, възнамерява да сътвори повече пространство за тестване на самостоятелни коли, предава Радио " Китай ".

Районът ще сътвори демонстрационна зона с повърхност от 100 кв. км. за колите, сподели началникът на районната администрация.

Демонстрационната зона е част от проекта за дейности, публикуван от районната администрация и целящ да форсира развиването и нововъведенията в областта на самостоятелните коли и интелигентните транспортни средства.

Компании и учени ще могат да тестват технологии в публичния превоз, логистиката и доставките, почистването на улиците и други, сподели още началникът.

През март 2018, Пекин дефинира 33 пътища с обща дължина от 105 км за зона за тестване на самостоятелни коли в регионите Иджуан, Шуъни и Хайдиен, които се намират отвън петата кръгова автомагистрала в столицата и надалеч от гъсто обитаемоте региони.

За миналата година, пекинските управляващи са издали лицензи за осъществяване на проби на 8 компании, Baidu, NIO, BAIC, Pony.ai, Tencent, Didi, Daimler и Audi.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР