Пекин засилва надзора си върху износа на тестове за коронавирус,

...
Пекин засилва надзора си върху износа на тестове за коронавирус,
Коментари Харесай

Китай спира износа на някои тестове за коронавирус след съмнение за тяхната точност

Пекин ускорява надзора си върху износа на проби за ковид, откакто няколко европейски страни се оплакаха от точността на някои проби, създадени от Китай.

Китайските експортьори на коронавирусни проби към този момент би трябвало да получат документ за регистрация от Националната администрация на лекарствените артикули (NMPA), с цел да бъдат освободени от митницата на Китай, се споделя в известието на NMPA, представено от Ройтерс.

Пекин насърчаваше китайските компании да изнасят тестови комплекти и други доставки, с цел да оказват помощ в битката с пандемията на ковид, което докара до скока на компании, предлагащи тестови комплекти за страни, които обезверено се пробват да се оправят с бързо разпространяващата се мощно заразна болест.

Някои китайски производители на тестови комплекти се възползваха от по-лесните разпореждания на Европейски Съюз, за ​​да пуснат своите артикули на европейския пазара, преди те да бъдат утвърдени вкъщи.

През март чиновник на Министерството на образованието на Китай, съобщи, че китайски комплекти за тестова за Covid-19 към този момент са доставени в 11 страни, в това число Англия, Италия и Холандия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР