Пекин вероятно няма да приеме сделката между корпорациите ByteDance, Oracle

...
Пекин вероятно няма да приеме сделката между корпорациите ByteDance, Oracle
Коментари Харесай

Пекин вероятно няма да одобри сделката за TikTok в САЩ

Пекин евентуално няма да одобри договорката сред корпорациите ByteDance, Oracle и Walmart, която ще разреши на обществената мрежа TikTok да продължи да действа на територията на Съединени американски щати, съобщи китайският държавен вестник „ Глобал Таймс “, представен от „ Ройтерс “.

За да остане на американския пазар, TikTok ще действа като TikTok Global с ръб на шефовете, формиран най-вече от американци. 12.5% от акциите на новосъздадената компания ще бъдат владеене на софтуерния колос Oracle, а други 7.5% – на веригата магазини Walmart. ByteDance, от своя страна, ще резервира мажоритарен дял от 80%.

По-рано стана ясно, че това съглашение удовлетворява администрацията на президента Доналд Тръмп, който твърдеше, че приложението за къси видеа е „ опасност за националната сигурност “ на Щатите. Така TikTok избегна блокиране в страната в предходната неделя.

През септември Китай вкара механизъм, който разрешава на управляващите да лимитират и постановат наказания на задгранични компании, застрашаващи суверенитета на страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР