Пекин ще намали митата за внос на повече от 850

...
Пекин ще намали митата за внос на повече от 850
Коментари Харесай

Китай намалява вносните мита от януари

Пекин ще понижи митата за импорт на повече от 850 продукта, сред които замразено свинско месо, от идващия месец, заяви финансовото министерство в понеделник, защото управляващите се борят със сериозен дефицит на месни артикули, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама
Китайското свинепроизводство е ударено от африканска чума по свинете, което докара до избиването на повече от милион животни, съгласно формалната статистика, и до удвояване на цената на свинското.

В известието се споделя, че митата за замразено свинско месо ще спаднат от 12 на 8 % от 1 януари.

Този ход наподобява не е обвързван със засилващата се комерсиална война сред Китай и Съединени американски щати, заради която Вашингтон и Пекин обменят данъци върху артикули на стойност 100 милиарда $. Доналд Тръмп обаче разгласи лист със снижени мита върху доста продукти, които китайските компании купуват от Съединени американски щати, като свинско и софтуерни артикули.

Анализатори обявиха, че този ход е индикация за желанието на Китай да покаже, че е подготвен за съглашение със Съединени американски щати за понижаване на някои данъци и за реализиране на по-широк пакт.

" Ходът към намаление на вносните мита отразява желанието на държавното управление да удостовери позицията си към света във връзка с по-свободната търговия на фона на комерсиалната война ", съобщи Гари Нг, икономист от Natixis. „ Вътрешното намаление на митата за импорт е потребно за понижаване на разноските за бизнеса и потребителите. “

Държавния съвет съобщи в изказване, че измененията ще усъвършенстват " комерсиалната конструкция и ще насърчат висококачественото развиване на стопанската система ".

Налозите ще бъдат понижени и за други храни като риба, сирене и ядки, фармацевтични артикули, елементи за произвеждане на смарт телефони и редица химически артикули.

С намаляването на стадата от прасета в Китай с към 40% управляващите оповестиха проект за възобновяване до 2021 година на производството на свинско месо до равнищата преди чумата.

Вносът на месо доближи рекордно високо равнище през ноември в Китай, като е със 151 % по-голям по отношение на година по-рано.

От 1 юли Китай също по този начин ще понижи в допълнение митата за някои софтуерни артикули, се споделя в изказване на уеб страницата на финансовото министерство. Тези артикули включват принтери, елементи за аудио рекордери и пейсмейкъри.

Митата върху някои типове приемници на сателитна телевизия ще паднат от 10 на 5 %, се показва в изказването на министерството.

Стоките от страни като Нова Зеландия, Перу, Коста Рика, Швейцария, Исландия, Австралия, Южна Корея и Пакистан, също ще бъдат облагани с още по-ниски данъци при предоговаряне на търговски съглашения, се споделя в известието.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа п
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР