Пекин. Северният китайски пристанищен град Тиендзин отчете увеличение на инфекциите

...
Пекин. Северният китайски пристанищен град Тиендзин отчете увеличение на инфекциите
Коментари Харесай

Reuters: „Омикрон“ се разпространява в Китай

Пекин. Северният китайски пристанищен град Тиендзин регистрира нарастване на инфекциите с COVID-19 в четвъртък, което го принуди да усили напъните за преодоляване на огнището на мощно предаващия се вид „ Омикрон “, предава Reuters .

„ Омикрон “ донесе нови провокации за китайската тактика за бързо елиминиране на огнищата преди Зимните олимпийски игри, които би трябвало да стартират на 4 февруари и на фона на идния претрупан сезон за пътувания към Лунната Нова година този месец.

Китайското звено на „ Фолксваген “ съобщи, че е затворило цех за транспортни средства, работещ взаимно с FAW Group в Тиендзин, както и фабрика за съставни елементи от понеделник заради епидемията.

Тиендзин, ситуиран на към 100 км от столицата Пекин, заяви за 41 инфекции, излъчени в домашни условия с доказани признаци в сряда, по отношение на 33 ден по-рано, демонстрират данните на Националната здравна комисия.

Далиан - в североизточната част на Китай, също заяви, че човек, идващ от Тиендзин, е дал позитивен тест за „ Омикрон “, споделиха градските управляващи. В него се споделя, че обстановката с вируса е „ значително следена “.

Анян в централната провинция Хенан заяви за 43 местни симптоматични случая в сряда, след две инфекции с „ Омикрон “ в понеделник, като следенето на огнището стига до студент от Тиендзин.

Броят на случаите в Тиендзин и Анян е дребен спрямо огнища в доста други страни, макар че броят на локалните инфекции с „ Омикрон “ не е явен. Въпреки това чиновниците постановиха ограничавания на придвижването в градовете и отвън тях.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР