Пекин се възползва от намаленото търсене на нефт в Европа

...
Пекин се възползва от намаленото търсене на нефт в Европа
Коментари Харесай

Китай се юрна да купува евтин петрол

Пекин се възползва от пониженото търсене на петрол в Европа на фона на пандемията от ковид, с цел да попълни своите ресурси за сметка на петрол от Русия, написа „ Дойче веле “.

Според борсовата информация Китай е закупил към този момент 1,6 милиона тона съветски петрол, който ще бъде доставен по море в границите на идващите 4 месеца, заяви „ Ройтерс “. Подчертава се, че китайците освен се възползват от спада в търсенето в Европа, само че и от ниските цени на съветската суровина.

Руските петролни компании са удовлетворени от поръчките от Китай, защото, с изключение на предстоящата криза в западните индустриализирани страни, те са наранени и от ценовата война със Саудитска Арабия, която в битката за разширение на пазарния си дял я залива пазара с на ниска цена нефт.

Експертите допускат, че със закупения съветски петрол Китай евентуално попълня стратегическите си ресурси.

Според анализатори от консултанската компания Wood Mackenzie размерът на стратегическите търговски ресурси от петрол в Корея през тази година може да доближи 1,15 милиарда барела. Този размер е задоволителен да задоволи потребностите на страната за 83 дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР