Пекин призова САЩ да отмени санкциите, които наложи на китайска

...
Пекин призова САЩ да отмени санкциите, които наложи на китайска
Коментари Харесай

Русия към САЩ: Играете си с огъня

Пекин прикани Съединени американски щати да анулира глобите, които наложи на китайска военна организация за това, че е купила изтребители и системи за Противовъздушна отбрана от Русия, или ще " понесе следствията ", написа турското електронно издание Daily Sabah, представено от Фокус.

Говорителят на външното министерство Генг Шуанг съобщи, че Пекин е показал митинг на Вашингтон във връзка със глобите, които плануват възбрана за влизане в Съединени американски щати, блокиране на транзакциите през американската финансова система и блокиране на цялото имущество и дялове в недвижимо имущество, които се намират под юрисдикцията на Съединени американски щати, отбелязва изданието.

" Китай е мощно нервиран от безотговорното деяние на Съединени американски щати ", съобщи Генг пред репортерите. - Ние изрично призоваваме Съединени американски щати незабавно да поправят грешките и да анулират по този начин наречените наказания. Иначе ще би трябвало да понесат следствията. "

Генг обаче не разкрива повече елементи какво ще значат " следствията ".

Междувременно Москва предизвести Вашингтон, че " си играе с огъня ".

" Ще бъде добре за тях да запомнят, че има такава идея като световна непоклатимост, която те безсмислено подкопават като покачват напрежението в руско-американските връзки ", съобщи заместник-външният министър Сергей Рябков посредством известие.

" Да си играеш с огъня е неуместно и може да стане рисково. Препоръчвам на операторите на Вашингтон, които създават в глобите, най-малко малко да се срещнат с нашата история и да не я повтарят ", се споделя още в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР