Пекин. Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах смята,

...
Пекин. Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах смята,
Коментари Харесай

Томас Бах определи Игрите в Пекин за „успешни“

Пекин. Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах счита, че зимните Игри в Пекин минават доста сполучливо и спортистите са удовлетворени от изискванията в китайската столица

" Тук в Пекин доста ясно се вижда, че спортистите са щастливи, повече от щастливи. Те са извънредно удовлетворени от оборудванията, от изискванията в олимпийските села, от предоставеното им обслужване, както и от сигурността в затворените балони при тази толкоз комплицирана здравна обстановка ", съобщи Бах ден преди закриването на спортния конгрес.

" Състезателите дадоха отговор с излючително показване и отлични достижения, а от моя позиция и с необикновен олимпийски дух. От опита ми считам, че той надминава доста други Игри в това отношение ", добави президентът на МОК.

Той посочи олимпийското завещание, което ще остави Пекин 2022 на света.

" Няма причина за терзание за бъдещата приложимост на 2000 ски обекта и ледени пързалки в Китай. Създаден е проект за многофункционалото целогодишно потребление на всички спортни уреди за Олимпиадата в Пекин 2022 и след Игрите. Това се базира и на обстоятелството, че над 300 милиона китайци имат интерес или практикуват зимни спортове. Мисля, че този наклонност беше подкрепена в допълнение от огромните триумфи, които реализираха състезателите от олимпийския тим на домакините. Медалистите бяха приветствани с огромно неспокойствие и горделивост от китайците в обществените мрежи, по малките екрани и във вестниците ", сподели Бах, визирайки извоюваните досега 14 олимпийски оценки от китайски спортисти - 8 златни, 4 сребърни и 2 бронзови.

Президентът на МОК също по този начин похвали уредниците за ефикасното използване на противоепидемичните ограничения против COVID-19, които са дали извънреден резултат в предварителната защита против разпространяването на инфекцията.

" Процентът на инфектирани е 0.01, което прави Пекин едно от най-сигурните места в света, в случай че не и най-сигурното. Това е извънредно достижение. Тук се убедихме, че в случай че олимпийското придвижване е обединено, то може да бъде и доста гъвкаво и стабилно на всевъзможни усложнения ", сподели още той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР