Пекин. Предварителните изследвания на новото поколение ракети, носещи пилотирани космически

...
Пекин. Предварителните изследвания на новото поколение ракети, носещи пилотирани космически
Коментари Харесай

China Space News: Китай завърши разработката на нова мощна ракета-носител

Пекин. Предварителните проучвания на новото потомство ракети, носещи пилотирани галактически кораби в Китай, завърши сполучливо, проправяйки пътя към идващите стъпки на китайската галактическа стратегия, съгласно China Space News , водещия вестник в галактическата промишленост на страната.
Вестникът заяви неотдавна, че резултатите от проучванията са прегледани и утвърдени в сряда от Китайската галактическа организация, отговаряща за галактическите действия на нацията. Експерти от организацията обявиха, че резултатите ще бъдат признати при проучването и създаването на новата ракета-носител, която към момента няма име.
Според отчета новата ракета се проектира в Китайската академия за технологии за изстрелване на спътници в Пекин. Основното й тяло ще бъде високо 87 метра, което значи, че ще бъде съвсем два пъти по-високо от Long March 5, сега най-голямата от ракетите в Китай.
Гигантската ракета ще тежи към 2200 метрични тона, съвсем тройно повече от Long March 5. Това ще даде опция на ракетата да издигне 25-тонен галактически транспортен съд в лунна трансферна траектория, показва изданието.
След това откривателите и инженерите ще влязат в подробна фаза на планиране и ще продължат да усъвършенстват техническия проект на ракетата, написа изданието.
Китай прави огромна пътна карта за своите пилотирани лунни стратегии. Максималният потенциал обаче на всяка съществуваща китайска ракета за траектория на лунния трансфер - портата за галактически кораби до Луната - е единствено 8 тона, което е изцяло задоволително за роботизирани задачи. За да изпълнят пилотираните задачи, китайските учени би трябвало да разработят по-мощна ракета, която да транспортира пилотирания галактически транспортен съд от ново потомство, изясни изданието.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР