Пекин поднови работа по всички проекти за изграждане на метро

...
Пекин поднови работа по всички проекти за изграждане на метро
Коментари Харесай

Строежът на метро в Пекин бе възобновен

Пекин възобнови работа по всички планове за създаване на метро и жп линии, които бяха спрени краткотрайно поради епидемията от новия ковид.

Джоу Гуанхуей, шеф на отдела по сигурност и качество към Пекинското ръководство за огромните строителни планове сподели, че столицата има планувани 21 железопътни обекта с вложения от 34 милиарда юана (4,8 милиарда долара) във закрепени активи тази година, в това число 16 метро линии (участъка) с обща дължина от 304,6 км и пет основни железопътни плана с дължина от 132,1 км., оповестява Радио Китай.

На мястото на градежа на линия 19 от метрото в центъра на Пекин, ръководителят по инженерната част на плана Коу Динтао сподели, че преди подновяването на строителните действия са направени проби за ковид на 1500 служащи.

В същото време в Ухан отпаднаха рестриктивните мерки за овакантяване на града. За обезпечаването на сигурността на пасажерите, Ухан разгласява нов проект за възобновяване на публичния превоз. Подновено бе придвижването на такситата и обновени онлайн таксиметровите услуги. Всички таксита в града се дезинфекцират, водачите наложително носят маски, а пасажерите би трябвало да сканират „ зелен код " за инспекция преди да се качат в колите.

Освен това беше възобновено придвижването на трамваите, фериботите, метрото, междуградските и градски рейсове. Автобусите сред провинциите за момента остават спрени. Припомняме, че на 25 март в града бяха отворени още веднъж 117 автобусни линии, а на 28 март 6 метро линии. За обезпечаването на сигурността на пасажерите, с изключение на сканирането на „ зеления код ", в публичния превоз носенето на маска е наложително, както и инспекцията на температурата на пасажерите и постоянното дезинфекциране на оборудванията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР