Пекин нареди на железопътните компании и местните власти да ускорят

...
Пекин нареди на железопътните компании и местните власти да ускорят
Коментари Харесай

Китай е заплашен от тежка зима заради енергийна криза

Пекин подреди на железопътните компании и локалните управляващи да ускорят жизненоважните доставки на въглища за комунални услуги, защото втората по величина стопанска система в света се бори с огромни спирания на електрическата енергия, които осакатяват промишленото произвеждане в основни райони, предава в. ``Гаридън``. Смята се, че към 20 провинции са в рецесия, откакто фабриките бяха краткотрайно затворени или работят на половин работен ден. Собствениците на магазини би трябвало да осветяват със свещи, има и спирания в мобилните мрежи в три североизточни провинции.

Китай е най-големият консуматор на сила от въглища в света. Енергийната рецесия се дължи на поредност от комплицирани припокриващи се фактори в стопанска система, която разчита на въглищата за 56% от мощността си. Опитвайки се да понижи нездравословните излъчвания, с цел да стане въглеродно неутрална до 2060 година, китайската стопанска система изостава в подобряването на енергийната успеваемост, макар че производството на въглища се забавя заради новите разпореждания. Възстановяването на търсенето на артикули от китайски заводи, откакто светът стартира да разчита още веднъж на локалното произвеждане, не разрешава на производството на въглища да отговори на нуждата от сила за заводите.

Тъй като фючърсите на топлинни въглища в Китай доближиха рекордно високи равнища от 212, 92 $ за звук по-рано в сряда, повишението на цените докара до спомагателен напън върху електроснабдителните сдружения, които не могат да възстановят разноските за в допълнение гориво.

Китайски политици уверят хората, че с наближаването на зимата ще има електричество за битови потребности и отопление. От предходната седмица обаче е въведен режим на тока в пиковите часове в доста елементи на североизточен Китай. Страната обмисля и повишение на цените на промишлената сила, с цел да облекчи рецесията в предлагането, заяви ``Блумбърг``.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР