ПЕКИН (АП) — Австралия в събота обвини китайския флот, че

...
ПЕКИН (АП) — Австралия в събота обвини китайския флот, че
Коментари Харесай

Австралия твърди, че нейните военноморски водолази вероятно са били ранени от „небезопасното“ използване на сонар от китайския флот

ПЕКИН (АП) — Австралия в събота упрекна китайския флот, че евентуално е предизвикал леки пострадвания на австралийски военноморски водолази, като е управлявал сонар, до момента в който се опитваха да изчистят риболовните мрежи от витлата на кораба си.

Австралийското държавно управление изрази сериозната си угриженост пред китайското държавно управление по отношение на това, което назова небезопасно и непрофесионално държание по-рано тази седмица, министърът на защитата Ричард Марлс се споделя в изказване на формалния му уеб страница.

Няма неотложен коментар от китайска страна. Американските, канадските и австралийските военни се оплакаха неведнъж от това, което съгласно тях са рискови дейности на китайския флот и военновъздушните сили в западната част на Тихия океан. Анализаторите се притесняват, че конфликт или различен случай може да провокира интернационален случай и да ескалира в спор.

HMAS Toowoomba спря в интернационалните води във вторник в изключителната икономическа зона на Япония, откакто риболовен мрежи се оплетоха в витлата му, сподели министърът на защитата сподели изказване. Военноморската фрегата е пособия за налагането на глобите на Организация на обединените нации в района.

Докато течеха водолазни интервенции, китайски унищожител се придвижи към австралийския транспортен съд и беше засечен да ръководи своя инсталиран на корпуса сонар по метод, който представляваше риск за водолазите и ги принуди да излязат от водата, се споделя в изказването.

„ Водолазите... са претърпели леки пострадвания, евентуално заради това, че са били подложени на сонарните импулси от китайския унищожител “, се споделя в известието. добавено.

Сонарът употребява звукови талази, с цел да получи изображение във водата. При високи равнища те могат да причинят замаяност, увреждане на слуха и други увреждания на органи.

Австралийският сенатор Джеймс Патерсън, член на опозиционната Либерална партия, означи, че случаят е станал малко след визитата на министър-председателя Антъни Албанезе в Пекин да усъвършенства връзките на страната си с Китай.

„ От една страна, Китай споделя, че желае по-добри връзки с Австралия, а от друга подхваща рискови маневри, които излагат на риск сигурността на австралийския личен състав, “ сподели той пред кореспонденти.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР