Пекарна в САЩ се озова в центъра на геополитическа буря,

...
Пекарна в САЩ се озова в центъра на геополитическа буря,
Коментари Харесай

Пекарна в САЩ се озова в центъра на геополитическа буря

Пекарна в Съединени американски щати се озова в центъра на геополитическа стихия , откакто даде кафе на президента на Тайван , оповестява Би Би Си.

Клон на тайванската верига 85C Bakery Cafe в Лос Анджелис предложи кафе и въодушевено посрещане на Цай Ингвен , която посети пекарната предходната неделя.

Но доста китайски клиенти, които посещават веригата в Китай, са гневни и приканиха за протест.

Китай преглежда Тайван като част от територията си и китайската общност постоянно остро реагира, когато някои дейности бъдат разтълкувани като утвърждение за самостоятелност на Тайван.

Топлото посрещане на Цай се преглежда като недопустимо.

Веригата обаче се опита да успокои обстановката, откакто бързо излезе със известие, с което се дистанцира от настроения в поддръжка независимостта на Тайван . Това обаче докара до още по-голям яд, само че този път в Тайван, където хората упрекнаха компанията, че се е огънала пред китайския напън.

През предходната седмица президентът Цай Ингвен кацна в Лос Анджелис на път за Южна Америка, където са останали няколко съдружника на Тайван. По време на късия престой тя посети пекарна на веригата 85C Bakery Cafe, която започва в Тайван, само че се разшири до Китай и Съединени американски щати. Повече от половината от приходите на компанията са в Китай.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР