Пеевски има нов повод да почерпи навръх рождения си ден.Днес

...
Пеевски има нов повод да почерпи навръх рождения си ден.Днес
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата прекрати проверките срещу рожденика Делян Пеевски по закона Магнитски

Пеевски има нов мотив да почерпи точно на рождения си ден.

Днес той става на 42 години, само че има и различен превъзходен мотив.

Специализираната прокуратура е прекратила инспекциите против две от лицата в листата " Магнитски " - депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски и някогашният заместител -председател на Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства Илко Желязков. 

Това сподели в предаването " Преди всички " по БНР Валентина Маджарова, началник на Специализираната прокуратура, която разясни, че това е по този начин поради липса на данни за осъществено закононарушение.

" Това е направено, защото в това число и проверяващият орган в лицето на Националната организация за приходите (НАП), не установи непозволена активност. В този случай прокурорът е в обвързана подготвеност, не разполага с тези специфични познания, и в последна сметка наблюдаващият прокурор се произнася по обстоятелствата и събитията такива каквито са по осъществената инспекция. "

По отношение на третото лице в листата " Магнитски " - намиращият се в Дубай Васил Божков, следствията продължат, добави Маджарова. Тя посочи, че след прекратяване на активността на спецструктурите от на следващия ден, по делата ще работи Софийската градска прокуратура.

Разследванията против Васил Божков продължат, съобщи Валентина Маджарова, началник на Специализираната прокуратура.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР