Пеевски, Борисов, Гешев и вече познатата схема за превземане на

...
Пеевски, Борисов, Гешев и вече познатата схема за превземане на
Коментари Харесай

Бобокови: Има един триумвират, който управлява тази държава - Борисов, Пеевски и Гешев

Пеевски, Борисов, Гешев и към този момент познатата скица за завладяване на бизнеси. Това бе част от изявлението на Пламен и Атанас Бобокови в ефира на bTV. Двамата застанаха един до различен пред Мария Цънцарова за пръв път от абсурда ”БоклукГейт ”, който замеси техните имена, това на някогашния към този момент зам.-министър на Министерство на регионалното развитие Красимир Живков, президентския секретар Пламен Узунов и даже семейство Радеви.
Обвиненията бяха директни, само че не бяха съответни. Бобокови отхвърлиха да приказват с обстоятелства, а уклончиво насочваха към внушения. Затова и доста от въпросите останаха неотговорени.

" В ареста доста малко хора считат, че имаме някаква виновност. Всички са наясно какво се цели. И други огромни предприемачи са минали от там. Неприятно ми е да загатвам толкоз народ, репресиран по същата скица. Не те удрят персонално ", изясни Атанас Бобоков и даде образец със семейство Арабаджиеви и Васил Божков и Елена Динева, която бе задържана в България.

Атанас Бобоков дефинира прокуратурата като " садистична организация ". За рекордната си парична гаранция предприемачът съобщи - това е подигравка на прокуратурата.

" Исках домакински арест - това е по-лоша мярка. Но те ми споделиха, че това е като да съм в следствения арест и надлежно паричната гаранция щяла да е по-лошо. Затова ми постановиха 2 милиона лв. ", съобщи още Бобоков.

Телефоните и кореспонденцията

В свое изявление наскоро Пламен Бобоков сподели своя преписка с премиера Борисов, в която той назовава министър-председателя " необут ". Тогава Бобоков отхвърли да е комуникирал с президента Румен Радев, каквито бяха изказванията. По-късно същият ден прокуратурата разгласява данни за преписка сред Бобоков и президента.

" Категорично - в тези електронни устройства, които са конфискувани, не съм имал телефона на президента. Показаха известие, което евентуално е пращано от различен телефон, до който те нямат достъп. Излиза, че подслушват президента ", съобщи още Бобоков.

Бизнесменът призна, че е контактувал с президента, с който се познават от няколко години, обсъждали са въпроси и се поддържат морално.

" Отдавна не си приказваме с Борисов. Поне от началото на годината. Спряхме, тъй като не виждам смисъл да поддържам връзка с този човек. Той е в позиция, в която е потвърдил, че е един огромен измамник и манипулатор. Вижте изявлението му пред FAZ - единствено неистини. Всичко, което споделя е неистина. Той отхвърля, че тези неща са негови. Начинът, по който се пази, издава индивида. Проблемът е, че живеем в страна лъжци ", съобщи Бобоков.

" Много общо говорите ", отвърна го журналистът.

" Не, не приказвам общо. Всичко стартира от прокуратурата. Има един триумвират, който ръководи тази страна - Борисов, Пеевски и Гешев. Изнесени са погрешни изказвания за мен и брат ми в това писмо до комисията ЛИБЕ, написано от зам.-прокурор Машева. Свикнали сме политиците да лъжат. Главният прокурор лъже - показал, че сме придобили имуществото си по незаконен метод, хората знаели от години, били сме недостижими от правосъдната система. Прокуратурата няма нищо и те доста добре го знаят ", уточни Пламен Бобоков.

Бизнесмените намесиха името на Христо Ковачки и други компании, зад които стоят лица, близки до сърцето на Борисов по проблема с вноса на отпадък у нас.

" Борисов е безпределно нерешителен човек. Той изпитва смут, че всичко, което се е случило с помощта на него, може да му се върне. Мисля, че си е въобразил - Божков, Бобокови, а тук... изплува името на Радев, значи Радев управлява всичко... ", уточни още Пламен Бобоков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР