Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина ще бъдат ремонтирани, въпреки че

...
Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина ще бъдат ремонтирани, въпреки че
Коментари Харесай

Наливат 180 бона в Пеещите фонтани

Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина ще бъдат ремонтирани, макар че минаха единствено три години и половина, откогато бяха пуснати. Община Пловдив търси строителна компания, която за 180 000 лв. с Данък добавена стойност би трябвало да отстрани съществуващата хидроизолация и да инсталира нова. Условието е покритието да е направено от два пласта хлоркаучуков емайллак, предопределен за басейни, се показва в публичната поръчка. Едновременно с това ще се почистват стените на езерото. Офертите на претендентите ще бъдат отворени на 30 ноември.

От Община Пловдив увериха през вчерашния ден, че няма недостатъци по дъното на езерото. Бетоновата структура е изцяло здрава и ще се подменя единствено изолацията. Тя е с дебелина 2 милиметра и прилича синя багра. Гаранционният период на реконструкцията на езерото изтече, по тази причина ще наемат нов реализатор. Горният пласт на дъното е подложен непрекъснато на атмосферното въздействие, като през лятото температурите на слънце стигат до 40 градуса. Освен това всеки ден езерото се почиства с четки и се обработва с препарати, с цел да не зеленясва водата, изброиха от администрацията.

Препоръката за нова хидроизлация е дадена след инспекция на Министерство на регионалното развитие. Експертите са открили, че има компрометирани сектори и затова могат да се запушат дюзите. Но самото дъно е крепко, настояват от Община Пловдив.

Пеещите фонтани тържествено бяха пуснати на 22 май 2015 година Реконструкцията на езерото коства съвсем три милиона лв.. Тя беше предоставена от Община Пловдив на компания „ Главболгарстрой ”. Няколко дни след формалното разкриване на атракцията по хидроизлацията се появиха пукнатини. От администрацията тогава акцентираха, че повода за този недостатък е небрежното отношение на служащ, който е изсипал във водата торба с хлор. Авариралият сектор беше закърпен, само че в този момент още веднъж покритието се е нагънало.

Отделно за разкрасяването на Цар-Симеоновата градина бяха вложени 7,5 млн. лв., предоставени на общината по оперативна стратегия „ Регионално развиване ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР