PEEPING TOM - една от най-вълнуващите и разпознаваеми танцови компании

...
PEEPING TOM - една от най-вълнуващите и разпознаваеми танцови компании
Коментари Харесай

Peeping Tom се завръщат в Пловдив с ДЕТЕ

PEEPING TOM - една от най-вълнуващите и разпознаваеми танцови компании в света, ще показа най-новия си театър ДЕТЕ в границите на фестивала ONE DANCE WEEK 2019. Публиката в Пловдив ще има опция да гледа дълго чаканата танцова интерпретация на заплетения детски свят от хореографите Габриела Каризо и Франк Шартие на 20 септември 2019 в Дом на културата „ Борис Христов “.

Ограничено количество билети е в продажба онлайн на Epaygo.bg: http://bit.ly/KindPeepingTom, и на касите на EasyPay на специфични цени от 20 и 30 лева, годни до 1 януари 2019. Лица под 18 години няма да бъдат допускани в залата. За повече информация следете събитието във Фейсбук: https://www.facebook.com/events/284151015577193/. Публиката на фестивала за актуален танц и пърформанс към този момент се докосна до хиперреалистичната хармония на PEEPING TOM по време на ONE DANCE WEEK 2017 със спектакъла МАЙКА.

ДЕТЕ ще смае българската аудитория броени месеци след международната си премиера в Les Théâtres de la Ville, Люксембург (23 април 2019) и е един от акцентите от програмата на специфичното издание на ONE DANCE WEEK по време на Пловдив - Европейска столица на културата.

След фурора на МАЙКА в границите на юбилейното издание на фестивала, белгийската компания за танцов спектакъл PEEPING TOM се завръща в Пловдив с ДЕТЕ, последната част от забележителната им трилогия, отдадена на фамилните връзки. След БАЩА (2014) – прочувствен и кондензиран роман за остаряването, и разтърсващия психически портрет МАЙКА (2016), идва ред на най-важния „ детайл “ в фамилията – детето.

Хореографите Габриела Каризо и Франк Шартие режисират третата част през призмата на постоянно неразбрания, постоянно подценяван от възрастните флуиден и впримчен във мечти свят на детето. Спектакълът демонстрира по какъв начин вероятностите му се трансформират, до момента в който тялото пораства, по какъв начин личността се трансформира и оформя, до момента в който детето става възрастен. Всяко придвижване в този незабравим танцувален портрет е подбудено от фантазиите, изборите, страховете, подозренията, несигурността…

Възрастните допускат, само че дали в действителност схващат децата? Когато няма на кого и на какво да се опрат. Когато одобряват кое е истина и кое е неистина, кое е вярно и кое е неверно. Когато минават през травматични обстановки.

Как подрежат своя детски свят посредством измислиците, ролевите модели или подражанието на родителите си, с цел да се оправят в дадени обстановки. Каква е ролята на бащата и майката в тези комплицирани процеси? Промените във времето и пространството, толкоз типични за творчеството на PEEPING TOM, участват и в ДЕТЕ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР