Педри, Джуд Белингам и Джамал Мусиала са трима от младите

...
Педри, Джуд Белингам и Джамал Мусиала са трима от младите
Коментари Харесай

Три имена на фокус преди Мондиал 2022: Педри, Белингам, Мусиала

Педри, Джуд Белингам и Джамал Мусиала са трима от младите гении,  от които се чака да бъдат във фокуса на вниманието на идното Световно състезание в Катар, написа АП.  И тримата са на 19 години и към този момент са одобрени имена в своите клубове, а в този момент са окуражени да оставят своя отпечатък и върху най-големия футболен конгрес, който стартира на 20 ноември. 

ПЕДРИ ГОНСАЛЕС (Испания): Подобно на своя кумир от детството Андрес Иниеста, Педри се трансформира в главен състезател в полузащитата както за Барселона, по този начин и за Испания. Прецизните пасове и играта с топка са запазена марка на Педри, тъкмо като Иниеста. " Винаги съм обичал Иниеста и неговия метод на игра и държанието му на терена и отвън него. Винаги съм му подражавал “, сподели Педри пред “Асошиейтед Прес ”.  

ДЖУД БЕЛИНГАМ (АНГЛИЯ): С екипа на Борусия (Дортмунд) през октомври, Белингам стана третият младеж, отбелязал гол в четири следващи участия в Шампионската лига след Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе, с една основна разлика: Белингам е полузащитник, а не нападател като Холанд и Мбапе. Евентуално мощно показване на Световното състезание единствено ще усили цената на Белингам на трансферния пазар, защото от него се чака да последва образеца на Роберт Левандовски и Холанд и да напусне Дортмунд и да заиграе  за някой от най-хубавите клубове в Европа. 

ДЖАМАЛ МУСИАЛА (ГЕРМАНИЯ): Способен да играе на всяка позиция в полузащитата, Мусиала може да бъде ключът към възраждането на Германия след отпадането в груповата фаза преди четири години в Русия. Роден в Германия от татко нигериец и майка германка, само че израснал най-вече в Англия  - тимът, за който играеше за младежите до 21 години, Мусиала сподели, че „ просто се е вслушал в възприятията си “, когато е решил да съставлява Германия. Мусиала умее да подава, само че също показва качествата си на голмайстор през този сезон с осем гола в 15 мача във всички шампионати за Байерн (Мюнхен).  

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР