Педофили търсят контакт с деца дори в сайтове за детски

...
Педофили търсят контакт с деца дори в сайтове за детски
Коментари Харесай

Внимание родители: Педофили дебнат в сайтове за детски игри

Педофили търсят контакт с деца даже в уеб сайтове за детски игри . Задържан е мъж с няколко подправени профила в подобен уебсайт, заяви за Българска национална телевизия Явор Колев от ГДБОП . От началото на годината до момента са извършени над 80 сполучливи интервенции против педофили във виртуалното пространство. Три от тях са от последната седмица.

Задържаха варненец за блудничество с 9-годишно момиченце
 
Безобиден на пръв взор интернет уебсайт за игри за деца сред 7 и 11 години, в който те избират виртуален домакински любим , за който да се грижат. Дори и тук обаче педофили дебнат своите жертви. Мъж основава четири подправени профила и търси контакт с деца, като се показва за момче или момиче.
 
Явор Колев, шеф на отдел „ Трансгранична проведена престъпност “ в ГДБОП разяснява тревожната наклонност :
 
„ В тези четири подправени профила имаше общо 800-900 контакта, другари. Чрез един от тези профили беше почнал връзка с едно дете , което беше докарал до душевен срив, извършваше полови дейности и публикуваше тези клипове. Този педофил беше арестуван, беше наказан на 3 години отнемане от независимост, изтърпя ги в пандиза и за жалост още веднъж имаше такава интензивност “, сподели Колев.

Опасностите, които дебнат децата ни в мрежата
 
Педофилите елементарно съумяват да манипулират децата и да ги накарат да вземат участие в клипове със полово наличие .
 
„ За страдание в някои случаи тези видео клипове се употребяват да бъдат изнудени децата, да се реализира контакт в действителна среда, и да се стигне до тежки полови закононарушения “, добави той.
 
Експертите по киберсигурност поучават родителите да демонстрират по-голям интерес към всекидневието на децата си и техните контакти във виртуалното пространство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР