Педиатричното отделение на Пирогов вече има 2 монитора за проследяване

...
Педиатричното отделение на Пирогов вече има 2 монитора за проследяване
Коментари Харесай

Деца спестиха пари от букети и дариха апаратура за педиатричното отделение на “Пирогов“

Педиатричното поделение на " Пирогов " към този момент има 2 монитора за следене на виталните функционалности - екг, кръвно налягане и сатурация (кислородно засищане на кръвта). Това се случи с помощта на възпитаници от 20-то Основно учебно заведение " Тодор Минков " в София. Те избраха да не подарят цветя на своите учители за първия образователен ден тази година, а вместо това да съберат пари за добра идея. Децата се стопираха на концепцията да оказват помощ на други деца, които са пациенти на " Пирогов ".

Така учениците, подкрепени от родителите, учебното управление, публичния съвет и учебното настоятелство, съумяват да съберат 5450 лв.. С тази сума те купили двата профилирани монитора.

От учебното настоятелство обясниха, че по този начин желаят да покажат на всички, че с обединени старания се реализира повече и че на цената на букет цветя може да се избави човешки живот.

Почти всяко софийско дете е минало на избрана възраст през " Пирогов ". Желаем с този дребен жест да покажем обичта си на всички тези лекари с големи сърца, медицински сестри с благи усмивки, които са ни лекували и са успокоявали разтревожените ни родители, споделиха децата.

Дарението одобри началникът на поделение по педиатрия - доктор Ирен Цочева. Тя показа какъв брой е впечатлена от активността на учениците и, че се усеща горда, че деца, които са със схващане, отворено към положителни каузи, са избрали да дарят точно нейното поделение. Д-р Цочева похвали учениците, които участваха по време на дарението и пожела повече младежи в България да имат схващане на виновни и състрадателни персони.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР