Педиатричната ваксина срещу коронавирус ще се поставя в 69 пункта

...
Педиатричната ваксина срещу коронавирус ще се поставя в 69 пункта
Коментари Харесай

Педиатричната ваксина срещу коронавирус ще се поставя в 69 пункта у нас

Педиатричната ваксина против ковид ще се слага в 69 пункта у нас. Това оповестиха здравните управляващи по време на брифинг.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/1144354916102067
„ Препаратът е предопределен за деца от 5 до 11 години. Той е с изменен състав от позиция на наличието на антигена другояче е еднакъв с останалите. Основното вещество се съдържа 3 пъти по-малко. Изследванията демонстрираха, че при трикратно по-малко наличие имунизацията дава същия резултат, както имунизацията за възрастни”, съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Флаконите са 10-дозови. Това не е доста комфортно поради организацията на работа и по тази причина препаратът няма да се предлага във всички съществуващи пунктове, обясниха здравните управляващи.

Трябва да се съберат 10 искащи деца и тогава да се отвори флакон с ваксина, уточни Кунчев, с цел да не се получава изхвърляне на дози.

Ваксините за деца са с по-дълъг период на погнуса от тези за възрастни. След отваряне, флаконът може да се употребява до 12 часа, а съхраняването преди отваряне е в период от 10 седмици.

По думите на здравните управляващи е допустимо при децата да се следи болежка и зачервяване на мястото, главоболие или настинка след имунизацията.

За да се сложи ваксина, е задоволително единият родител да даде единодушие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР