Педиатри от Специализираната болница по детски болести Проф. д-р Иван

...
Педиатри от Специализираната болница по детски болести Проф. д-р Иван
Коментари Харесай

Педиатри в София излизат на протест

Педиатри от Специализираната болница по детски заболявания ”Проф. доктор Иван Митев ” в София излизат на митинг с искане за смяна на статута на лечебното заведение.
Недоволството им е подбудено от ниското възнаграждение и дефицитът на медицински сестри. Лекарите упорстват да отпадне лимитът за банкет на пациенти, което води до неспособност за диагностика и лекуване, оповестява Българска национална телевизия. Сред настояванията на лекарите е и болничното заведение да получи специфичен статут, който да я направи самостоятелна от финансовите ограничавания на здравната каса.

Медиците упорстват също за увеличение на цените на клиничните пътеки при лекуването на деца. Преди ден се организира среща сред здравния министър Кирил Ананиев и лекари от болничното заведение, по време на която той поел ангажимент бъдещата сложна детска болница, която ще бъде построена до 2 години, да бъде със специфичен статут и особено финансиране. За актуалното лечебно заведение обаче смяна на статута не се планува към този момент.

Исканията за смяна в статута на болничното заведение на този стадий не могат да бъдат задоволени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР