Педагози работят с 15 деца от ромски произход, за да

...
Педагози работят с 15 деца от ромски произход, за да
Коментари Харесай

Лятно училище за бъдещи първокласници се провежда в Благоевград

Педагози работят с 15 деца от ромски генезис, с цел да ги приготвят за идната образователна година. В продължение на един месец малчуганите освен ще се учат да четат и пишат, само че и ще основават привички и умения, с цел да се оправят по-лесно в учебно заведение.

Всеки ден преди обяд децата имат разнородни занимания в Центъра за ранно детско развиване в града. Моника Ризова е техният преподавател и към този момент втора седмица дружно учат букви и числа, рисуват, апликират,
Моника Ризова, възпитател в Центъра за ранно детско развиване: В началото започнахме с това да видя какви са техните действителни благоприятни условия и съм прелестно учудена от тях, че в действителност се оправят добре със дилемите. Плановете ми бяха за детайли за писане на букви, оказа се, че напряко си пишем цели буквички и децата са в огромна степен готови.
Нито едно от децата не е посещавало детска градина, по тази причина най-важната задача на педагозите е да основат у тях мотивация и предпочитание за учене.
Веска Китанива, началник на Центъра за ранно детско развиване: Вниманието е доста значимо да им вземем за по-дълъг интервал от време, с цел да могат да устоят един час в учебно заведение. Следващите привички са чисто битови, които би трябвало да изградим и неща от „ може ли да взема това? ", „ може ли да направя другото? ", „ може ли да отида до тоалетната? " - всичките тези неща се надяваме да ги запаметят като си тръгнат от тук и да създадем едни малко по-позитивни жители утрешния ден.
Лятната школа продължава един месец. Провежда се за трета поредна година и е много сполучлива, изясняват от Центъра за ранно детско развиване. Нито едно от децата, които към този момент са минали от тук, не е отпаднало от учебно заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР