Педагози и представители на бизнеса обсъждаха в Попово бъдещето на

...
Педагози и представители на бизнеса обсъждаха в Попово бъдещето на
Коментари Харесай

Педагози и представители на бизнеса обсъдиха бъдещето на професионалното образование

Педагози и представители на бизнеса обсъждаха в Попово бъдещето на професионалното обучение. Дискусията на тематика "Вашата визия. Нашето бъдеще " е била проведена от Професионалната гимназия по селско стопанство "Н.Пушкаров " конгрес, а задачата й е насочване на професионалното обучение и образование в гимназията към потребностите на пазара на труда и стопанската система, оповестиха от регионалната администрация в Търговище.

Във форума са взели участие регионалният шеф на Търговище Митко Стайков, началникът на РУО Елка Станчева, управлението и педагогичен експерти от учебното заведение, представители на бизнеса в региона.

"Бизнесът изпитва компликации. Оказва се, че огромна част от учениците от професионалните паралелки, излизат с неразпознаваеми специалности и резултатът от образованието се губи. Нашите професионални гимназии би трябвало да оферират паралелки, от които бизнесът изпитва потребност ", е споделил Стайков, представен в прессъобщението.

От учебното заведение са показали визията на ПГСС "Н. Пушкаров " за обезпечаване на качествено и налично професионално обучение, което да съчетава националните обичаи с европейските.

Очертано е било и икономическото положение на община Попово, водещите стопански действия, положението на оповестените работни места в Бюрото по труда.

Каква е тяхната визия и какви умения търсят у служащите са показали представителите на бизнеса.

Те са се обединили към мнението, че учениците би трябвало да натрупат повече опит посредством процедура в действителна работна среда, да се образоват в настоящи за съвремието специалности и след довеждане докрай на образованието си да продължат да се осъществят във компаниите, в които са натрупали опит и стаж по време на образованието си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР