Педагогическият съвет на НГДЕК, заявяваме, че стриктно ще продължим да

...
Педагогическият съвет на НГДЕК, заявяваме, че стриктно ще продължим да
Коментари Харесай

НГДЕК: Взели сме мерки по превенция на насаждането на конфликти между ученици и учители

Педагогическият съвет на НГДЕК, заявяваме, че прецизно ще продължим да изпълняваме отговорностите си по запазване на здравословната и безвредна среда в НГДЕК, като навреме ще прилагаме ограничения по предварителна защита на насаждането на спорове сред възпитаници и учители. Това се споделя в изказване на НГДЕК във връзка с омагьосания кръг от ежедневни кавги и обществено оплюване на институцията.


В тази връзка, посредством актуалното изказване желаеме да обърнем внимание на способените институции, като пожелаеме подпомагане по недопускането на по-нататъшни целенасочени зловредни дейности и въздействия по отношение на възпитаниците ни от външни на учебното заведение лица и организации.

Обръщаме внимание, че сигналите, медийните изказвания и мнения произтичат от една и съща група някогашни ученици и сътрудници от НГДЕК, напуснали по лично предпочитание учебното заведение и траяли да дават посредством техни лични компании и ЮЛНЦ частни просветителни услуги в областта на характерните за НГДЕК действия и предмети, декларира от образователното заведение.

Извършените голям брой инспекции по импортираните сигнали ги опровергаха, като се удостовери фактическото състояние, че:

Учебните проекти и стратегии се изготвят взаимно със съответните факултетни и катедрени обединявания на Софийски университет „ Св. Климент Охридски ", както и съгласно методическите инструкции на Министерство на културата. Учебните проекти и стратегии, като се изключи че са завършени съгласно нормативните условия на ЗПУО, са направени по метод, който да даде в оптималната степен опция на учениците за профилирани занимания по избираеми и факултативни дисциплини, отличителни за НГДЕК - латински език, старогръцки език, санскрит, философия и просвета, история. По този метод се реализира баланс и взаимовръзка сред образователни занимания и време за самоподготовка, като се заобикаля рискът от претоварване на образователното наличие, което в НГДЕК се отличава поради задълбочеността си и университетския почерк в областта на филантропичните науки.

Б) Подборът на нови учители и оповестяването на свободни работни места се реализира по законов ред, съгласно съответните нормативни документи и категорично след утвърждението на съответните катедри в СУ „ Св. Климент Охридски ". Учителите в НГДЕК се отличават с висок професионализъм. Философията на подбора на преподаватели се основава на хармонично съчетаване сред опита на одобрени в специалността хабилитирани и нехабилитирани лица, и млади експерти, разпределяни в другите методически обединявания съразмерно.

В) НГДЕК е държавно учебно заведение на бюджетна прехрана. Средствата, нужни за присъединяване на възпитаници от НГДЕК в олимпиади, надпревари, интернационалните състезания, представящи учебното заведение се обезпечават от учебния бюджет. Спечелилите конкуренциите в съответните области биват тържествено обявявани на патронния празник на учебното заведение (11 май), същите получават награди при довеждане докрай на образователната година, а зрелостниците биват премирани по време на дипломирането им през м. юни. (Например в контраст на съобщаваното в медийни изказвания от Вл. Д., същият получи при връчването на тапия за приключено приблизително обучение всички оценки, с които бе почетен първенецът на випуска.)

Г) НГДЕК има статут на колеж към СУ „ Св. Климент Охридски ". При предпочитание от страна на учениците, те имат опция да защитят дипломна работа по БЕЛ, история и цивилизации, философия и просвета пред комисии на СУ и Българска академия на науките. Оценките от дипломните работи се одобряват за приемни изпитни оценки по обособени специалности в СУ. Всички останали възпитаници приготвят курсови работи.

Д) Броят на претендентите с всяка минала година се усилва. За съпоставяне - през 2011 година той даже не покрива държавния план-прием. Големият интерес към прогимназиалния стадий ни радва, а постигнатите високи резултати демонстрират, че сме избрали правилния път.

Е) НГДЕК е класирана преди всичко измежду учебните заведения към Министерство на културата по девет от общо единадесет индикатора.

Изрично означаваме, че, по отношение на провеждането на просветителния развой, непрекъснато следваме и прилагаме законовите ограничения за протекция и образование на учениците в НГДЕК, заложени в ЗПУО. Изпълнявайки тези функционалности, ние би трябвало да насочим вниманието ви към обстоятелството, че възпитаници от НГДЕК, които посещават частните школи (езикови, театрални) и начинания (културно-туристически) на гореспоменатата група някогашни ученици и сътрудници, биват целеустремено настройвани против съученици, учители и против учебната общественост на НГДЕК. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР