Печените кестени често навяват асоциации за седене край открит огън,

...
Печените кестени често навяват асоциации за седене край открит огън,
Коментари Харесай

5 неподозирани ползи от кестените

Печените кестени постоянно навяват асоциации за седене край открит огън, планина и хладна есен. Но тези дървесни ядки са нещо доста повече от това! Кестените са с по-ниско наличие на мазнини от сходни ядки като пекан и орех, а на всичкото от горната страна са цялостни с хранителни субстанции. Ето какви изгоди носят на организма.
1. Здраве на храносмилателния тракт Кестените имат високо наличие на фибри. Те всмукват вода и образуват гелообразна консистенция в червата, помагайки за понижаване на холестерола и стабилизиране равнищата на кръвната захар.

2. Прилив на сила Повечето ядки са с ниско наличие на въглехидрати, заради което постоянно стават основен участник в разнообразни режими. Кестените обаче имат огромно количество въглехидрати - 45 грама на порция. Както може би знаете, те са нужни на тялото за краткосрочна и дълготрайна сила и оказват помощ за действието на нервната система. Въглехидратите, които идват от кестените, са комплицирани - усвояват се постепенно, което ви дава постоянни енергийни равнища.
3. Поддръжка на мозъчната функционалност Мастноразтворимите витамини от група В оказват помощ за производството на червени кръвни телца, трансформират протеините, въглехидратите и мазнините в сила и усъвършенстват мозъчната функционалност. Една порция печени кестени съдържа 21% от целесъобразната дневна доза В6, 15% фолат, 14% тиамин и 9%рибофлавин.
4. Защита от свободните радикали Кестените имат високо наличие на микроелемента манган - антиоксидант, който „ попива ” свободните радикали в организма и понижава риска от рак и сърдечни болести. Порция кестени съдържа малко над 1 микрограм манган, което се равнява на 50% от целесъобразния дневен банкет.
5. Здравина на костите Знаете ли кой микроелемент усъвършенства здравината на костите, оказва помощ за образуването на червени кръвни телца и покачва имунната система? Мед! Той е нужен единствено в дребни количества на организма. Кестените съдържат 22% от целесъобразната дневна доза на мед.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР