Печен лук – полезно лакомство за всички Вероятно сте чували

...
Печен лук – полезно лакомство за всички Вероятно сте чували
Коментари Харесай

Печен лук – полезно лакомство. Пека го на близки и приятели

Печен лук – потребно лакомство за всички

Вероятно сте чували за големите изгоди за здравето от суровите зеленчуци и пресни подправки, само че има един артикул, който е доста по-здравословен, когато е печен, в сравнение с недопечен и това не е картофът. Става въпроса за лука.

В недопечен тип той е доста скъп за организма, макар че мнозина го заобикалят поради не изключително приятния послевкус в устата. Но откакто се изпече, всички лечебни свойства единствено се усилват.

Най-хубавото е, че такова ядене е освен здравословно, само че и доста вкусно.

Лук на фурна
Огромно преимущество на запечения лук пред суровия е, че той има доста забавен усет и няма неприятна миризма. Следователно, може да се яде без боязън от тези, които отиват на среща. За да извлечете максимума от този зарзават, би трябвало да го приготвите вярно.

Печете лука с обелката при температура 100-150 градуса за 15-30 минути. За най-хубав удобен резултат заздравето, би трябвало да ядете половин глава лук заран на празен корем и половин глава 2-3 часа преди лягане.

Можете да го употребявате и като гарнитура към риба или месо. Получава се доста вкусна композиция.

Полезни свойства на лука
Печеният лук възстановява кръвната захар. Препоръчва се да се употребява от диабетици, за поддържане на естественото действие на организма.

Трябва да се яде по-често от всички, които имат проблеми с коагулацията на кръвта. След сърдечен удар или инсулт, лекарите предлагат да се яде печен лук всеки ден. Той оказва помощ на съдовете да се прочистят, отстрани атеросклеротичните плаки.

Помага за нормализиране на кръвното налягане и също по този начин облекчава болката при мигрена.

Печеният лук освен може да се яде, само че и да се употребява като мазило. Нанесете каша от него върху рани, с цел да ускорите процеса на излекуване.

Компресите от лук имат добър антибактериален резултат. Те могат да се употребяват за лекуване на хемороиди, под наблюдението на доктор, несъмнено.

Вижте още: Сладко от дюли с орехи – отличен мирис и усет

При постоянна приложимост, печеният лук може да ви избави от доста болести и има предпазен резултат.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР