Печатница, крита в гараж на къща в местността Евксиноград край

...
Печатница, крита в гараж на къща в местността Евксиноград край
Коментари Харесай

Разбиха печатница, бълвала фалшиви долари край Евксиноград

Печатница, крита в гараж на къща в местността Евксиноград край Варна, бълвала подправени щатски долари, е била разрушена при операция на антимафиотите и спецпрокуратурата при започване на ноември. Това заяви шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Разследващите са разкрили съвсем подготвени 1,3 млн. щатски $.

Задържани са трима души, на които са повдигнати обвинявания за незаконна група за произвеждане на неистинен парични знаци и за документни закононарушения.

" Мастилото на банкнотите имитираше магнитно мастило, което прави парите с високо качество. Фалшивите долари мъчно са разпознавани, даже от банкомат или преброяващо устройство ", сподели наблюдаващият прокурор по делото Евгения Деянова.

" Банкнотите се печатани с машина " Хайделберг, въобще не се е чувал звук от нея в близост ", уточни Спиридонов и добави, че към момента се открива дали тези пари са били популяризирани.

Бандата е работила от март 2017 година до в този момент. Задържаните печатали парите не всеки ден, а понякога, с цел да не бъдат обвинени, че правят нещо незаконно.

Шефът на ГДБОП сподели още, че бандата била разкрита, откакто позволила грешката да получава през куриерски компании материалите за производството на подправените банкноти. У групата са били открити и служебни знаци на Министерство на вътрешните работи, Морската администрация и други институции. Засега от прокуратурата не знаят защо са били употребявани те.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР