Печална е равносметката от близо трите десетилетия на днешната фалшива

...
Печална е равносметката от близо трите десетилетия на днешната фалшива
Коментари Харесай

Колко жалко! България умира с бързи темпове заради чудо нечувано и невиждано

Печална е равносметката от близо трите десетилетия на днешната подправена народна власт, която ни докара до демографски срив. Най-тъжната, най-ужасната смяна е загиването на българското село. 

Стотици села са изцяло мъртви, стотици други мъждукат с по няколко остарели хора, градините буренясват и трънясват, към този момент не може да се влезе в тях. Мъртвило обгръща цели региони на благата ни България.

Повече от хиляда учебни заведения бяха закрити, угаснаха читалищата. Това написа в. Труд в собствен разбор.

И най-после искрено да си кажем, че България няма войска, няма по какъв начин да се браним, в случай че се наложи.

А имахме 200-хилядна армия с съвременно въоръжение. Имахме 400 бойни самолета, а нашите летци удивляваха задграничните експерти с летателното си майсторство. Сега имаме бойци и няколко самолета що се касае за проява при огромни празници.

И с години се пинкяме от кое място да си доставим десетина съвременни военни самолета. Зная, че ще бъда упрекнат в обезверение, само че това е същинското състояние.

Демографският срив пристигна, тъй като народът ни тотално обедня.

Пет милиона българи не разполагат със средства за естествен живот съгласно института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ. Една трета от популацията ни живее в тежки материални ограничения.

Ножицата сред небогати и богати се разтваря от ден на ден. Но в цялата истина влизат и 40 000 хиляди български жители от държавната върхушка, които получават месечно заплащане над 5000 лв.. А отпред са милионерите, които напоследък се усилват много бързо – с по един на всеки два-три дни.

Но не щеш ли с приближаване на зимата предходната есен започнаха да се усилват цените на горивата, на редица хранителни артикули, налозите на старите коли. И хиляди хора из цялата страна се подвигнаха на спонтанни митинги, в които правеше усещане остротата на предизвестията към властта.

Отличителното на тези митинги бе, че зад тях не стояха никакви партии, в действителност бяха спонтанни.

Но най-удивителното е, че министър председателят Борисов продължава настойчиво да твърди,че страната ни се развива чудесно и сочи съответни индикатори. Да, това, което той сочи, е правилно, постъпленията се усилват, пораства брутният вътрешен артикул, заплатите се усилват.

Тогава къде е истината? 
Истината е, че една забележителна част от тези усъвършенствания отива в корупцията, а не стига до народа. Що се отнася до заплатите, у нас те са 5 пъти по-ниски от междинните в Европа – европейските са 27.4 евро на час, а нашите – 5.4 евро.

Когато завършвах актуалната разработка, на 18 юли в печата се появи проучването на Стефан Кючуков, в което се сочи, че България е на последно място в Европа по продуктивност на труда.

За похлупак на цялата тази страхотия научаваме, че българите умират най-рано измежду всичките нации в Европа – с цели 6 години по-рано. По смъртност на 1 000 души България е на второ място в света след Лесото.

Но нашите управници заобикалят да разясняват демографската и обществената картина на България, тъй като ще са принудени да си пишат една кръгла двойка.

Освен всичко друго, ще би трябвало да признаят, че сме най-корумпираната страна в Европа, че огромна част от националното благосъстояние безусловно се краде, краде се най-безогледно и безпардонно.

Съвсем наскоро бе разкрита най-жестоката корупция – търговията с даването на българско поданство. Тя е най-жестока, тъй като е обвързвана непосредствено с името на България.

Оказва се, че даването на това българско поданство се точи с години, само че в случай че си платиш една забележителна сума, незабавно се урежда.

Не зная по какъв начин нашето държавно ръководство, нашата антикорупционна система ще излезе от този величествен скандал. Този скандал не може да бъде заметен, а тъкмо това виновни фактори се мъчат да създадат сега.

Всички си мълчат, не се вижда никакво следствие, а в случай че го има, се държи в загадка. Но народът ни желае тайната да бъде разкрита, тъй като не става дума за каква да е спекулация, а за непростима корист с името и достойнството на благата ни татковина.

Един наш вицепремиер се прави, че нищо не знае, а цялата спекулация се е вихрила под носа му. С тази спекулация са свързани хиляди хора, много от тях са отпътували за чужбина, тъй като такава е била задачата им.

Но и някои са останали и могат да дадат показания. А и тези, които са отпътували, може да бъдат открити, тъй като няма по какъв начин да не е останала съответната документи за тяхното житие и съществуване.

Никой да не си прави заблуда, че абсурдът с продаването на българско поданство като пазарна стока може да бъде заметен.

Бодряческите изявления за националния ни напредък доста скоро ще лъснат от неизбежния демографски срив, само че тогава ще бъде късно да се надигнем, пропадането ще бъде непоправимо.

Чиновническият уред в България е раздут както на никое място по света. Съвсем наскоро, когато министър-председателят заприказва за увеличение заплатите на държавните чиновници през актуалната година, по една от малките екрани изтече информация, че става дума за повече от 400 000 души.

Очевидно се имат поради всички чиновници, които се водят към държавния бюджет, имат се поради и тези близо 200 комитети, организации, институти и служби, с които е задръстено ръководството на нашата страна. Стане ли дума, че нещо в нея не върви, незабавно се открива нова институция.

Ето ви и най-новия случай от края на предходната година. Съобщено бе, че ще се основава Държавна организация по пътна безопасност – ДАПБ. За нея сякаш бройките щели да се вземат от районното министерство и Министерство на вътрешните работи, само че това е залъгване. Защото новото формирование ще се построява на два стадия и след втория стадий ще наброява 100 чиновници.

И вижте какво пояснение ни се поднася – съществуващата в този момент държавно – социална комисия по сигурност на придвижването, която има същите функционалности, ще продължи да работи, само че съвещанията є ще се управляват не от министъра на вътрешните работи, а от бъдещия ръководител на ДАПБ. Представяте ли си какво завъртяно пояснение ни се сервира, толкоз завъртяно, че чак свят да ти се завие.

Още по-фрапиращо е ситуацията с държавния фонд “Земеделие ”, разкрития към който станаха напълно наскоро. Около 20 юли бе назначен нов началник на този фонд – господин Васил Грудев. Именно по отношение на това предопределение се разкри, че фондът се ръководи от 23 шефове, от които единствено трима се оказват на работа сега.

Това е знамение нечувано и невиждано – в нашата дребна държавица единствено в едно от направленията на Министерството на земеделието блаженно си съществуват 23 шефове, които разпределят идващите европейски пари. Няма по какъв начин да не се запитаме, какво вършат тези началници откакто разпределят парите? Сами си отговорете.

При това нечувано и невиждано разхищаване с толкоз доста началници единствено в едно от направленията на земеделското министерство, по какъв начин няма да не сме небогати и пропадащи?

Няма за какво да се чудим какво вършат тези началници – те просто няма какво да вършат, откакто разпределят близо 3 милиарда европейски пари. Затова не са и на работа. Бедна ни е фантазията – споделя народът.

Само в случай че погледнете големия лист на тези наши комитети, комисии и какви ли не държавни институции, ще си кажете, че става дума за ръководството на някаква международна страна. Една част от тях са предопределени не да ръководят държавни каузи, ами да дават оценки.

Точно когато пиша тези редове, в печата се появява огромно изявление с ръководителя на Центъра за оценка на въздействието на законодателството. Каква нелепица – нищо да не правиш, а единствено да даваш височайши оценки. Защото другарите в нашите безчет институции не могат да си вършат оценки и чакат различен да им ги направи.

Това, драги читателю, не е единствено разхищаване, то е височайшо закононарушение по отношение на бедния ни народ. На всичкото от горната страна тези комитети, организации, комисии и какви ли не институции са със свои счетоводства, със свои коли, със свои охранители и какво ли не още. Ние сме една натруфена чиновническа страна и от това произлизат огромните ни беди.

Чиновническата ни войска е увиснала на шията на страната и я задушава. Защото когато имаш толкоз разгърната и тежка система от комитети, комисии и институти редом с министерствата, ръководството се усложнява, отговорностите или се припокриват, или се размиват, проблемите не могат да се откроят, мисли се и се работи на парче. Бюрократизмът тържествува, бюрокрацията задръства и затапва същинската грижа за ръководството на страната.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР