Печалбите в банковия сектор на САЩ се сринаха с почти

...
Печалбите в банковия сектор на САЩ се сринаха с почти
Коментари Харесай

Печалбите на банките в САЩ се сринаха с 45% през последните месеци на 2023 г.

Печалбите в банковия бранш на Съединени американски щати се сринаха с съвсем 45 % на годишна база през последното тримесечие на 2023 година, макар че напрежението върху потребителите отслабна и доверието набъбна, че Икономиката на Съединени американски щати ще избегне краткосрочна криза.

Спадът до $38 милиарда е най-големият годишен спад на тримесечните облаги от второто тримесечие на 2020 година, съгласно BankRegData, снабдител на данни който съпоставя тримесечните доклади, направени от кредиторите до Федералната корпорация за гарантиране на депозитите. Данните не са изчерпателни, само че обгръщат облаги от дъщерни сдружения със застраховани от FDIC депозити.

Печалбите бяха понижени от еднократни такси, свързани с миналогодишната районна банкова рецесия. Най-големите банки в страната изразходват 16 милиарда $ за покриване на наложената от държавното управление „ специфична оценка “, която попълни фонда за обезпечаване на депозитите, който беше мощно привършен от банкрутите на Silicon Valley Bank, Signature и First Republic.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР