Печалбите на платформите за онлайн пазаруване eBay и Amazon не

...
Печалбите на платформите за онлайн пазаруване eBay и Amazon не
Коментари Харесай

Търговци в Amazon и eBay се възползват от коронавируса и продават до 10 пъти по-скъпо

Печалбите на платформите за онлайн извършване на покупки eBay и Amazon не стопират да нарастват поради ковид. Но това се дължи и на търговци, които продават на "изнудващи " цени, сподели следствие на потребителската организация във Англия.

Разследването на Which?- акция към Асоциацията на потребителите в Обединеното кралство, установи "последователно завишаване на цените " на предмети от семейството, в това число почистващи препарати, дезинфектанти за ръце, термометри, бебешки памперси, тампони - всички те са били с огромно търсене след експлоадирането на епидемията от ковид и не са достигали в супермаркети и аптеки.

Органът по конкуренция и пазари на Англия сътвори коронавирусна група за битка с фирмите, които печелят пари, възползвайки се от обстановката. Работната група към този момент се свързва с търговците и онлайн платформите за търговия по отношение на несъразмерното ценообразуване на някои артикули.

Разследването намира дейни разгласи и търгове за трагично повишени продукти, в това число термометър, който нормално на дребно се продава за 44 евро, е на цена от 300 евро в eBay и 165 евро в Amazon. Бутилка с дезинфектант за към 3 евро се продава за близо 30 в eBay.

На уеб страницата на аукциона на eBay шумът от предложения изстреля цената за пакет от три бутилки спрей и три пакета антибактериални кърпички на 230 евро. Там 50 мл бутилка антибактериален гел за ръце се продава за повече от 100 евро, макар че нормално коства към 1.50 евро. Миналата седмица "Гардиън " откри консуматор на eBay във Англия, който продава 72 тоалетни ролки за 84,99 английски лири (92 евро), което е утроена цена за продукта на дребно.

"Онлайн пазарите са подхванали някакви дейности против ковид, само че нашето следствие демонстрира, че недобросъвестни продавачи към момента печелят от страховете на хората, като продават съществени продукти на изнудващи цени в eBay и Amazon. Тези компании би трябвало да изпълнят своите обещания за преустановяване на коронавирусната облага и Органът по конкуренция и пазари би трябвало да е подготвен да предприеме решителни дейности по отношение на тези практики, " декларира Сю Дейвис, ръководителката на бранителите на потребителите в Which?.

"Всички детайли, маркирани от Which? са отстранени и са подхванати дейности против продавачите. В петък обявихме спомагателни ограничения за справяне с ценообразуването, обвързвано с ковид. Това включва унищожаване на стотици хиляди разгласи и прекъсване на десетки сметки на неприятни продавачи ", уточни представител на eBay.

"Разочаровани сме, че неприятни участници в платформата се пробват изкуствено да покачат цените на продуктите с съществена потребност по време на световна здравна рецесия. В сходство с нашата дългогодишна политика неотдавна блокирахме или премахнахме десетки хиляди предложения ", оповестиха от Amazon.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР