Печалбите на фондовия пазар в САЩ ще бъдат засенчени от

...
Печалбите на фондовия пазар в САЩ ще бъдат засенчени от
Коментари Харесай

Европейските фондови пазари ще изправарят американския през следващата година, смята експерт

Печалбите на фондовия пазар в Съединени американски щати ще бъдат засенчени от тези на редица други райони по света през 2021 година Това съобщи пред Си Ен би Си Боб Паркър, член на капиталовия комитет в Quilvest Wealth Management.

„ Живеем в забавно време за пазарите, в което чакам през идващите шест до девет месеца пазарите отвън Съединени американски щати да се показват по-добре от тези в страната “, разяснява Паркър.

В изследване, изпратено до Си Ен би Си, паркар отбелязва, че вложителите ще стартират да се концентрират върху пазарите и секторите, които се възвръщат бързо след слагането под надзор на пандемията.

Той чака европейските фондови пазари да бъдат измежду най-добре представящите се, като тези в Обединеното кралство, Испания и Италия ще бъдат водят ралито. От началото на ноември испанският бенчмарк IBEX 35 е напреднал с близо 24%, а италианският FTSE MIB – с 21%

Търговията в софтуерния бранш

Паркър изясни, че до този месец огромна част от придвижването на пазарите е било ръководено от американските акции, които записаха по-добро показване от останалите, изключително в софтуерния бранш. През ноември обаче фокусираните върху технологиите пазари се показват по-слабо.

От началото на мсеца показателят на високотехнологичните сдружения Nasdaq  се е повишил с близо 10%, сочат данни на Refinitiv. Същевременно с това промишленият показател Dow Jones, които включва повече акции, подвластни от цикличното икономическо възобновяване, е напреднал с 13%.

Новините за развиването на имунизациите против COVID-19 на Pfizer и Moderna поддържаха Dow на фона на очакванията, че скоро икономите може да се отворят и да стартират да се възвръщат от рецесията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР