Печалбите на авиокомпаниите ще се стабилизират през 2024 г., тъй

...
Печалбите на авиокомпаниите ще се стабилизират през 2024 г., тъй
Коментари Харесай

Прогноза: Авиокомпаниите със стабилна печалба и рекорден брой пътници следващата година

Печалбите на самолетните компании ще се стабилизират през 2024 година, защото продължаващият напредък на постпандемичните пътувания ще бъде обезщетен от високите финансови разноски и рестриктивните мерки в потенциала. Това разгласи през днешния ден Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Глобалният въздушен бранш се е възстановил в огромна степен от пандемията от COVID-19, която докара до прекъсване на полети и отвращение на пасажерите да летят, като търсенето е повишено в Северна Америка, Близкия изток и Европа.

Авиосекторът се е върнал към доходност през 2023 година, като се чака чистата облага да е 23,3 милиарда $ при марж от 2,6 на 100 и да доближи 25,7 милиарда $ при марж от 2,7 на 100 идната година, заяви браншовата организация. 

И до момента в който прогнозите са, че приходите ще доближат рекордните 964 милиарда $, то високата цена на капитала поради нарасналите лихви, е притеснителна, съгласно асоциацията.

Очакванията са броят на пътуващите в международен мащаб да скочи до исторически нива, като се чака 4,7 милиарда души да пътуват през 2024 година по отношение на 4,5 милиарда души през 2019 година

Много страни, които възвърнаха по-бавно пътуванията като Китай, където интернационалните полети към момента са 40 на 100 под предпандемичните нива, още веднъж ще са на облага през 2024 г. 

Глобалната неустойчивост, в това число войната сред Израел и " Хамас ", могат да се отразят негативно на бранша, предизвести браншовата организация, изключително предвид на това, че те подвигат цените на петрола. 

Очаква се цените на горивото да са 31 на 100 от оперативните разноски на самолетните компании.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР