Печалбата на ТБ "Българо-американска кредитна банка" АД - София за

...
Печалбата на ТБ "Българо-американска кредитна банка" АД - София за
Коментари Харесай

Печалбата на БАКБ за миналата година ще подсили резервите й

Печалбата на ТБ "Българо-американска кредитна банка " АД - София за 2018 година след данъчно облагане да се внесе във фонд "Резервен ". Това оферират мениджърите, излиза наяве от поканата за привикване на постоянно общо заседание на акционерите на кредитната институция на пети юни. Това значи, че притежателите на акции от БАКБ остават без дял.

Двама са акционерите, от чието гласоподаване зависи това решение. Цветелина Бориславова, като лице, което упражнява надзор върху директния акционер "СиЕсАйЕф " АД (притежава 99.99% от акциите на "СиЕсАйЕф " АД) държи 61.429% от капитала на банката, а LTBI Holdings LLC ( "Ел Ти Би Ай Холдингс " Ел Ел Си) е притежател на 35.49% от акциите с право на глас. Останалите бумаги са благосъстоятелност на дребни вложители.

Решението за систематизиране на финансовия резултат ще бъде гласувано откакто се обсъдят и одобряват отчетите (индивидуален и консолидиран) на управителните органи за активността на сдружението и одитираните годишните финансови доклади (индивидуален и консолидиран) на сдружението за 2018 година.
По одитирани данни към края на предходната година "Българо-американска кредитна банка " АД регистрира чиста облага на неконсолидирана основа в размер на 12.202 млн. лв.. На консолидирана база позитивният финансов резултат е 12.525 млн. лв., като пораства през последните три години.

Акционерите ще обсъдят и предлагането за освобождение на членовете на Надзорния и Управителния съвет от отговорност за активността им през миналата 2018 година.

В дневния ред са и точките за разискване на годишния доклад за активността на Специализираната работа за вътрешен одит на БАКБ за предходната година, на отчета на Одитния комитет, както и за преизбиране на членовете на Одитния комитет.
При липса на кворум общото заседание ще се организира на 19 юни на същото място и при същия дневен ред. Сделки с акциите на БАКБ на "Българска фондова борса ", които дават право на глас в общото заседание, могат да се подписват до 20 май.

Сред акцентите в тактиката на банката за 2019 година е разширение на офисната мрежа и точките на предложение на бързи заеми и надграждане на модела за развиване на кредитната мрежа с обособени бизнес центрове и персонално обслужване, оповестяват от банката. Предвижда се да продължи развиването и усъвършенстването на електронните канали на обслужване посредством внедряване на нова Виртуална банка. Мениджърите възнамеряват опазване равнището на акционерния капитал и повишаване на неразпределената облага (фонд "Резервен ") с годишния резултат за 2018-а.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР