Пдсъдими бизнесмени мобилизираха целия си арсенал, за да притиснат държавата

...
Пдсъдими бизнесмени мобилизираха целия си арсенал, за да притиснат държавата
Коментари Харесай

Подсъдими бизнесмени пуснаха социолога-милионер Райчев да брани парите им

Пдсъдими предприемачи активизираха целия си боеприпас, с цел да притиснат страната да разхлаби ограниченията против разпространяването на ковид, написа "Монитор "

За задачата менторите на задкулисието у нас впрегнаха де що имат платени представители, с цел да убеждават обществото, че затегнатият режим за придвижване на хората е непотребен и трябвало напъните да се концентрират основно върху спасяването на стопанската система.

Причината за масираната офанзива е опитът на задкулисието да избави бизнеса си, построен с парите на всички нас, като слагат в риск здравето ни.

Така откакто първи звук зададе персонално подсъдимият разградски необут Иво Прокопиев, който опитва да залее обществените мрежи посредством троловете и изданията си от кръга „ Капитал “ с изказванието, че би трябвало да се избавя предпочитано стопанската система, а не животът ни, през вчерашния ден в ефира на Българска национална телевизия, с цел да упорства за по-меки ограничения, бе спуснат и един от обичаните представители на задкулисието – Андрей Райчев.

Докато целия свят се бори със болестта, броят на засегнатите от дълго време надмина милион, а България получава положителни оценки и от обществото, и от сътрудниците ни на открито за подхванатите ограничения и ограничението на разпространяването на COVID-19, тъмночервеният социолог милионер с пари от КТБ съобщи, че „ тази история с ковид е мощно пресилена.

„ Вирусът бързо ще го забравим, само че рецесията... Причиняваме голяма икономическа пакост, която скоро ще забележим “, отсече той. След което се нахвърли право върху шефа на ВМА и ръководител на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, като го упрекна, че паразитира върху страха на хората.

„ Ген. Мутафчийски е българската Жана д‘Дарк. Той е обичаният татко, който всяка заран плаши децата и паразитира върху страха им. Трябва по-скоро да се отървем от наличието му “, съобщи Райчев, който потвърди тъкмо какъв социолог е, като очевидно сподели, че не се интересува от мнението на хората.

Последните социологически изследвания, огласени неотдавна, демонстрираха, че 89% от хората поддържат работата на ген. Мутафчийски, а 66% утвърждават актуалните ограничения.

Други 15% пък даже смятат, че са незадоволителни, а единствено 17% ги одобряват за прекомерно строги. Райчев не спести офанзивите си и по отношение на лекарите на първа линия. Докато цялото общество се е мобилизирало в поддръжка на медиците, борещи се със болестта, а доверието на жителите в тях пораства с всеки минал ден, социологът-милионер отсече, че им била дадена „ прекомерно доста власт “.

„ Прекалено доста стана здравната власт. Когато отидеш при лекаря, той би трябвало да ти стане родител и да спреш да взимаш решения. Но в наше време има прекомерно преувеличаване на тези функционалности. В момента човечеството си чупи стопанската система “, завайка се в ефир Райчев.

Това надалеч не е първият път, в който тъмночервеният социолог се нахвърля върху здравното съсловие. Преди близо 2 години той безусловно взриви публичното пространство, откакто съпостави лекарите с ромите в опит да съобщи, че всеобщо „ отвлачват и крадат “. За какво му е в миг на небивала за човечеството рецесия, в който всички очаквания са фокусирани точно върху медиците, да се пробва да подбива доверието в тях?

Причината, както постоянно, се крие още веднъж в парите. В съответния случай – и върху дебелите като корабни въжета връзки сред скандални предприемачи у нас и по-специално Иво Прокопиев, Цветан Василев, Огнян Донев и Сашо Дончев от една страна и от друга – Андрей Райчев и Кънчо Стойчев – втората половинка от платения социологически тандем, прочут като „ Кънчовците “.

Двамата поединично, а в някои случаи и в комплект, от години излизат обществено само и единствено с цел да промотират тезисите на тарторите на задкулисието у нас. Така да вземем за пример директно преди последните евроизбори Райчев употребява трибуната на bTV, с цел да съобщи, че „ нацията е обединена към концепцията, че живеем ужасно незаслужено и гадно “ и да предвижда, че „ тези евроизбори ще изиграят ролята на предварителни избори “.

Точно какъв брой е бил прав се появи и от резултатите от евровота, и от обстоятелството, че той предстоящо не провокира предварителни избори. Самата теза пък директно обслужваше ползите на подсъдимия предприемач Иво Прокопиев, както и на ГМО-партиите, основани в лабораторията на Иван Костов и рекламирани в изданията на разградския необут ДСБ и „ Да, България “ на проваления правосъден министър Христо Иванов.

Както тази демонстрация на Райчев, по този начин и други сходни през годините си имат съответно пояснение. Зависимостта сред участниците в това злокобно уравнение датира десетилетия обратно, като сега малко на брой си спомнят, че „ Кънчовците “ бяха съсобственици на в. „ Сега “, като в края на предишния и началото на настоящия век продадоха дяловете си на Газовия барон Сашо Дончев.

По-скорошна, само че пък много продуктивна за джобовете им пък е връзката им с подсъдимия за източването на милиарди от КТБ Цветан Василев, лъснала през съдружието им във компанията „ Научнотехническо обслужване – НТО “ - сдружение, занимаващо се с научни технологии в областта на стволовите кафези.

Във въпросната компания мажоритарният дял се държеше от "Сентръл техноинвест ", която попада в листата на прокуратурата от 80 компании, употребявани от Цветан Василев, с цел да източи близо 4 милиарда лв. от КТБ. Собственик на “Сентръл техноинвест” се води „ ТЦ ИМЕ Вест” - компания, която е в същия лист на „ кухи дружества”, само че е и директен кредитополучател от КТБ с 30 837 671 евро непогасени отговорности.

Схемата, по която мустакатият аферист е обслужил двамата мастити социолози, е обичайна - куха компания тегли негарантиран заем от КТБ, трансферира пари на друга компания, която пък влиза в съдружничество с „ верните хора”, които да се облажат от парите на излъганите инвеститори.

Самите социолози от своя страна с ненаситност играят ролята на представители на Цветан Василев. Разбира се – против отплатата с финикийски знаци.

Империята на „ Кънчовците “

Кънчовците, които публично се показват като „ бодри пенсионери “, откакто през 2013 година сякаш стопираха да се занимават със социология, в действителност са милионери. Андрей Райчев е имал пръст в 32 компании и е бил в управата на 27 компании.

По-нисичкият му съдружник Кънчо Стойчев взе участие в ръководството на 44 компании и е притежател на 37. Направо е необикновено по какъв начин им остава време да питат елементарните хора за мнението им.

Освен със стволови кафези, бизнесът им е обвързван със строителство, ресторантьорство, реклама, издателство, медии, само че несъмнено перла в короната им е голфът. Те имат неповторимия комплекс за голф „ Блексирама “, разпрострял се върху цели 1000 декара сред Каварна и Балчик. Цялата инвестиция в комплекса надвишава 35 млн. евро.

Навремето Райчев безочливо разгласи, че преходът у нас е приключил. С други думи, тези които при ръководството на Иван Костов – Командира на тъмния преход, прилапаха банки, цели предприятия и естествени монополи, са новите капиталисти на България. Чудно е за какво Райчев, който е с тъмночервени корени, не обелва и дума за този обеден обир, осъществен с покровителството и с благословията на Костов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР