PCR тестовете за коронавирус не са абсолютни. Те са с

...
PCR тестовете за коронавирус не са абсолютни. Те са с
Коментари Харесай

Мангъров отрече да е заплашвал Кунчев с SMS-и и отсече: 99% е вероятността да не стане нищо лошо, ако се заразиш с COVID-19

PCR тестванията за ковид не са безспорни. Те са с сензитивност към 70%.,,Ако се заразиш с COVID-19, на 99% няма да ти се случи нищо неприятно. Светът е живял с доста други съществени болести и нищо чак толкоз неприятно не се е случило. Медицината не е аритметика – в медицината главното е да прегледаш болния и едвам тогава да правиш нужните заключения``.Това съобщи пред bTV доцент Атанас Мангъров.

" На всяко лабораторно проучване написа, че лабораторните резултати не са диагноза, а са съображение за такава “, изясни доцент Мангъров. Той съобщи, че вирусът ще изчезне през юли или август. " Надявам се да е по този начин. Мислех, че ще се случи още през юни. Но даже и вирусът да не изчезне, 99% от хората ще го изкарат без никакви недоволства “, сподели още експертът.

Доц. Мангъров съобщи, че не е в спор с Националния действен щаб и не е изпращал есемеси на никого от щаба. Той обаче счита, че методът, по който се показват резултатите е неточен. " Трябва да се гледат хората, не проучванията “, сподели доцент Мангъров.

" Не може да затваряме хора единствено въз основа на PCR проби, тъй като в случай че е по този начин през ноември и декември системата ще блокира “, безапелационен е инфекционистът. Поводът за коментара му са подозренията на татко, че пробата на детето му е позитивно подправен.

Мъжът описа, че дребната му щерка, която посещава столична детска градина е била изследвана и съгласно резултатът от РЗИ тя има ковид. Голямата му щерка обаче няма. " Те даже пият от една бутилка. Това ни накара да се усъмним в резултата и да отидем да изследваме детето в самостоятелна лаборатория. Резултатът излезе негативен. Въпреки това детето е в изолираност, ние също сме под карантина, въпреки че със брачната половинка ми не сме изследвани “, описа бащата.

За край мангъров изрично отхвърли да е пращал заплашителни SMS-и и да е обиждал в чатове членове на щаба за битка с корнавируса. Причината за думите на Мангъров станаха разкрития на Ангел Кунчев, който твърди, че е получил куп заплашителни известия от свои сътрудници - лекари.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР