PCR тестове за откриване на COVID-19 вече се правят в

...
PCR тестове за откриване на COVID-19 вече се правят в
Коментари Харесай

Правят PCR тестове за COVID-19 в болница „Токуда”


PCR проби за разкриване на COVID-19 към този момент се вършат в „ Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда”, оповестиха от лечебното заведение.

Оттам предлагат тестванията да се вършат след консултация и предопределение от доктор. Това се постанова заради спецификата им и потреблението им според от времето на заразяване с инфекцията и съществуването на признаци.

PCR (Polymerase Chain Reaction) значи полимеразна верижна реакция. Този тест се приема за златен стандарт за определяне на зараза с ковид. Той е генетичен и открива вирусните частици, преди организмът да е изработил антитела, разясниха вирусолози.

Препоръчва се той да се направи на третия-петия ден след появяването на симптоматиката. При липса на признаци, проучването може да даде подправено негативен резултат, защото при започване на болестта броят на вирусните частици може да е непълен.

Добре е повече хора с грипоподобна симптоматика също да се тестват, тъй като доста младежи изкарват по-леко вируса без да схванат, споделиха лекари.

За проучването се вземат носен и пълнозвучен секрет със безплоден тампон посредством натривка от гърлото, сливиците или зачервени сектори, и от двете ноздри. Пробите се вземат в специфичен изнесен пункт в двора на болничното заведение, до който водят обозначителни табели. Не е належащо влизане в постройката на лечебното зведение. Резултатите се получават от 48 до 72 часа според от нуждата от потвърждаване на позитивните резултати и натовареността на лабораторията.

Вторият тип проби са така наречен бързи кръвни проби, които мерят съществуването на IgM и IgG антитела против COVID-19 инфекцията. Те не могат да се употребяват за ранна диагностика. Организмът създава антитела несъмнено време след срещата с вируса, по тази причина е належащо да са минали към две-три седмици от заразяването, в противоположен случай резултатът може да е подправено негативен. Предимство е неговата експедитивност, защото резултатите са подготвени в границите на два часа. Наличието на антитела може да потвърди минала към този момент зараза.

Кръвните проби се правят с взимане на капилярна кръв в манипулационната на Клинична лаборатория на първи етаж в болничното заведение. Тестът може да се направи и от венозна кръв, в случай че са назначени по едно и също време и други проучвания - да вземем за пример ПКК, CRP.

Преди взимане на проби и при двата теста, е належащо пациентите да отговорят на няколко скринингови въпроса: какъв е мотивът за проучването, пътували ли са скоро отвън страната, имат ли типичните признаци - висока температура, кашлица, зной, имат ли рискови контакти с евентуално инфектирани.

За да се избегне скупчване на хора, е целесъобразно запазването на час за осъществяване на тест за Covid-19 на телефон: 02/ 403 4000

Желателно е тестваните пациенти да носят персонални защитни средства и да съблюдават разстояние от минимум 1 метър, до момента в който изчакват реда си.

Препоръчително е, също по този начин, пациентите да ревизират своя резултат онлайн в платформата на Болница Токуда, където се намират и всички други техни резултати от лабораторни проучвания. При първо посещаване или изгубена ключова дума, такава може да бъде декларирана при регистрацията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР