PCR-реакцията е много специфична. Има по-евтини и скъпи PCR кит-ове.

...
PCR-реакцията е много специфична. Има по-евтини и скъпи PCR кит-ове.
Коментари Харесай

Доц. Андрей Чорбанов: Коронавирусът вирее при 37 градуса у нас

PCR-реакцията е доста характерна. Има по-евтини и скъпи PCR кит-ове. По-евтините могат да покажат лъжовен резултат, по-скъпите оказват на 100%. Това съобщи пред БТВ доцент Андрей Чорбанов, началник на департамент „ Имунология “ в Института по микробиология към Българска академия на науките.

"Коронавирусът не се вълнува от външните температури. Вирусът вирее в 37 градуса в нас ", сподели още той.

Доц. Чорбанов: Не е имало пик на COVID-19 у нас

"Нормално е към този момент хората да се движат, да работят, да се събират - по тази причина и имаме растеж на инфектирани. Гъстотата на популацията има огромно значение от разпространяването на болестта ", добави доцент Чорбанов.

"Не считам, че има втори пик и маските ще оказват помощ. Това е просто естественото развиване на вируса ", разяснява ръководителят на департамент „ Имунология “ в Института по микробиология към Българска академия на науките

"Има заплаха хората по стадионите да се самозаразяват, тъй като викат и се прегръщат. Но не мисля, че ограничението на ограниченията ще помогне - вирусът единствено ще се забави за малко, а след това още веднъж ще има нарастване ", сподели още той.

"В Българска академия на науките работим за ваксина против ковид. Вчера се съобщи план. Много български учени работят за медикаменти за вируса ", приключи доцент Андрей Чорбанов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР