Пчели се хранят с хартия. Не, не става въпрос за

...
Пчели се хранят с хартия. Не, не става въпрос за
Коментари Харесай

Зелена светлина: Хартия спасява пчелите

Пчели се хранят с хартия. Не, не става въпрос за комплициране на насекомите. А за опита на една полякиня да избави изчезващия тип. В градче, близо до Варшава, тя решила да запази пчелните колонии като им обезпечава нужната доза хранителни субстанции под формата на хартия.

Малгоржата Ласошка: Хартията, която аз създавам, е от два пласта. Върху първия има семена, а върху втория, който е доста тъничък, има сложени растения и глюкоза. Когато желаеме да „ нахраним " пчелите, хартията просто се полива с вода. Тогава пчелата стартира да кръжи към листа и да се храни с глюкозата.
Прилича на произведение на изкуството. Но полякинята не гледа на работата си по този метод.
Малгоржата Ласошка: Следвам остаряла традиция, която включва пресяване, разбъркване на целулоза с вода и растителни нишки.
Ако тази хартия попадне в почвата, няма проблем от замърсяване, тъй като се разгражда доста бързо.
Малгоржата Ласошка: Хартията може да откри приложение на всички места - за етикети, за визитни картички, за документи или рекламни брошури. И откакто стане непотребна, тя просто може да бъде изхвърлена или сложена в градината. И след към 6 седмици от нея ще поникнат виолетови цветчета, от които ще се хранят пчелите.
Идеята може и да звучи необичайно, само че дава резултати. Удовлетворението за полякинята е, че с работата си съумя да запази пчелни колонии. За това е решена да не се отхвърля от концепцията си, а да продължи да доставя дневните дози хранителни субстанции на пчелите под формата на красиви листа хартия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР