Пчелари от пет страни от Черноморския регион обсъждат възможностите за

...
Пчелари от пет страни от Черноморския регион обсъждат възможностите за
Коментари Харесай

Пчелари обмислят възможности за съвместно излизане на пазара

Пчелари от пет страни от Черноморския район разискват опциите за взаимно излизане на разнообразни пазари. Това заяви през днешния ден Тодорка Димитрова - шеф на Агенцията за икономическо развитие-Варна, която е уредник на Международният панаир на пчеларските артикули, който се организира в партньорството на Областния информативен център в града. В проявата вземат участие производители от България, Румъния, Турция, Украйна и Молдова.

Димитрова изясни, че главната цел е да се сътвори мрежа на производителите на пчелни артикули от района, с цел да могат в бъдеще те да работят дружно, да обменят информация за новостите в биологичното пчеларство, новите технологии и други. Една от задачите на мрежата е да се видят опциите за взаимно излизане на пазара освен в Черноморския басейн, само че и на други места. Причината за това е, че пчеларите от обособени региони не могат да обезпечат задоволително количество мед за други континенти.

Проектът "Увеличаване на търговията и модернизацията на пчеларството и обвързваните с него браншове в Черноморския басейн " е финансиран от стратегия "Черно море 2014-2020 " и е с дълготрайност две години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР