Пчелари на помощ, след като 5 милиона пчели паднаха от камион в Канада

...
Пчеларят Майкъл Барбър се събуди в сряда сутринта от няколко
Коментари Харесай

Пчеларят Майкъл Барбър се събуди в сряда сутринта от няколко обаждания от полицията, търсещи помощ след падането на пет милиона пчели от камион в Канада.

Кошерите се транспортираха, когато ремъците, които ги държаха на място, се разхлабиха, позволявайки им да се изплъзнат.

Г-н Барбър каза, че е пристигнал при „доста луд облак от пчели“, които били „много ядосани, объркани и бездомни“.

На шофьорите беше казано да държат прозорците си отворени, а на пешеходците да стоят настрана.

Сцената в Бърлингтън, Онтарио, не приличаше на нищо, което г-н Барбър е преживял през 11-годишната си кариера.

"Беше нещо друго", каза той пред BBC. „Надявам се никога повече да не го изпитам.“

Г-н Барбър, който е собственик на Tri-City Bee Rescue в близкия Гуелф, каза, че първо е получил обажданията от местната полиция около 07:00 ч. местно време (12:00 ч. GMT), информирайки го, че е имало злополука, която е довела до разпръскване на пчелни кошери по целия път на Guelph Line.

В същото време полицията отправи публичен призив в социалните медии, призовавайки хората да стоят далеч от района, който е на около час южно от Торонто.

пчелите са били в кошерите си, опаковани в задната част на камион и са били транспортирани до мястото им за зимуване, когато се е случил инцидентът.

Веднага щом г-н Барбър чу за полицията, той се обади на други пчелари за допълнителна помощ. Около дузина пчелари в крайна сметка помогнаха за затварянето на насекомите.

Г-н Барбър каза, че пчелите и техните кошери са били разпръснати в радиус от 400 метра (1300 фута). На близките коли и пощенски стълбове някои от по-младите пчели се групираха, което той каза, че правят, когато търсят безопасност.

„В предната част на камиона ми вероятно имаше хиляда пчели“, каза той.

Други пчели, по-ядосани и по-стари, бръмчаха наоколо.

След няколко часа повечето от пчелите успяха да намерят кошерите си, каза г-н Барбър, но няколкостотин пчели не оцеляха след инцидента.

Някои пчелари също бяха ужилени.

Шофьорът на камиона е бил ужилен повече от 100 пъти, каза г-н Барбър, тъй като не е бил облечен в пълен пчеларски костюм. Парамедиците са били наблизо и той не е пострадал сериозно.

"Имаше много летящи пчели, които изнервяха дори пчеларите в пълни костюми", каза той.

Той каза, че е благодарен на многото местни пчелари, които са работили, за да опазят насекомите и обществото в безопасност, и добави, че инцидентът е добро напомняне винаги да е безопасно закопчайте пчелите си.

"Научен урок. Всички оцеляха и няколко пчели бяха наранени", каза той. „Надяваме се, че кошерите ще оцелеят през зимата.“

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР