Пазете очите си - това е най-важният съвет за безопасното

...
Пазете очите си - това е най-важният съвет за безопасното
Коментари Харесай

Слънчевото затъмнение започна. Пазете очите си

Пазете очите си - това е най-важният съвет за безвредното наблюдение на частичното слънчево затъмнение, което ни чака на 25 октомври.

По обед от България ще може да се следи това забавно естествено събитие. Според астронома Пенчо Маркишки в София началото му ще бъде в 12:27 ч, а краят - към 14:46 ч., с оптималната фаза към 13:37 ч.

Никога не гледайте непосредствено в слънцето, поучават учените от НАСА.
Не използвайте домашно направени филтри или елементарни слънчеви очила, даже най-тъмните. Използвайте единствено специфични слънчеви филтри, с цел да наблюдавате затъмнението, като хартиените очила за затъмнение.

Затъмнението наложително би трябвало да се следи със специфични защитни средства. Слънчевите очила няма да опазят очите при непосредствено гледане на Слънцето, поучава Стаси Цалова, метеоролог в bTV.

Не гледайте към слънчевото затъмнение през обектив на фотоапарат, телескоп или бинокъл без специфичен филтър. Това е рисково за зеницата на окото.

Най-сигурни средства за предотвратяване са очилата за наблюдение на слънчево затъмнение, друго подръчно средство, което може да се употребява са стъклата за електрожен, които могат да се закупят от железариите.

ВЕДИЧЕСКИ СЪВЕТИ Пожарна охрана ВРЕМЕ НА ЗАТЪМНЕНИЕ
- Избягвайте кавги и напрежение.
- Ако е допустимо, не излизайте прекомерно доста на открито.
- Не гответе и не приемайте храна по време на затъмнението. Добре е последното ядене да е 2 часа преди частичното затъмнение на Слънцето.
- Ако се появят отрицателни мисли, пробвайте се да ги " завиете " в позитивни усеща. Заменете отрицателната мисъл или възприятието на гняв с позитивна такава. Ако ви ядоса съответен човек, изпратете му мисли за обич и шанс.
- Не спете по време на затъмнението, тъй като тогава човек е най-уязвим.

 

СЪВЕТ ОТ АСТРОЛОГА СВЕТЛАНА ТИЛКОВА-АЛЕНА

Днес по обед ще са факт две астрологични феномени - Новолуние в Скорпион и отчасти слънчево затъмнение.

" Бъдете рационални и раздайте добротата си, не проявявайте експанзия, тъй като вредите на първо място на себе си. Използвайте всеки момент да дарявате наслада и доволство освен на себе си, а и на близките. А когато имате нужда от нечия помощ, не подценявайте видимо най-слабичките и подготвени да ви подадат ръка, тъй като тъкмо в тях силата на духа може да се окаже голяма, а тя повлиява и физическото тяло. "

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !    
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР