Пазаруването за мнозина в момента определено остава на заден план

...
Пазаруването за мнозина в момента определено остава на заден план
Коментари Харесай

Онлайн търговци започват яростна "битка на намаленията"

Пазаруването за мнозина сега несъмнено остава на назад във времето на фона на пандемията от ковид, написа немският в. " Ханделсблат ". Макар че по интернет може да се поръчва безпроблемно, доста онлайн търговци означават, че търговията е вяла. Поради тази причина в мрежата стартира да се вихри ценова война, като редица марки оферират огромни понижения.

Големите концерни се пробват с всички сили да се отърват от непотребната стока, освен това на всякаква цена.

Спортните концерни " Адидас " (Adidas) и " Найки " (Nike) да вземем за пример оферират тениски, къси панталони и маратонки на половин цена, а при Ейч енд Ем (H&M) пониженията стигат и до 70 %.

Много от по-малките производители и търговци са разтревожени от тази наклонност и се притесняват, че тази година може да се стигне до продължаващи с месеци разпродажби, което ще заплаши съществуването на мнозина от тях.

Модният отрасъл е изправен пред комплицирана алтернатива - тези дни той не може да продава облекла посредством физическите магазини, защото поради рецесията към ковид съвсем всички търговски обекти от този вид в Европа и Северна Америка са затворени. Затова пролетно-лятната сбирка се насочва към онлайн платформите, което ускорява заплахата от " борба на пониженията ".

Същевременно доста от облеклата за идния есенно-зимен сезон към този момент се изпращат от производителите в Европа и Азия към стилните вериги. Те обаче не могат да ги трансферират към търговците и складовете, защото магазините са задръстени.

Близо 75 % от поръчаната стока към този момент е влезнала във веригата за доставки и заради тази причина браншът обезверено се пробва да се отърве от пролетно-лятната сбирка, с цел да си освободи мястото, споделя Дитер Холцер, началник на стилната марка " Марк О`Поло " (Marc O`Polo).

Някои избират друга тактика. Бенедикт Бьом, шефът на компанията за спортни артикули " Дайнафит " (Dynafit) дава обещание на клиентите си, че тазгодишната лятна сбирка ще се предлага без промени и през 2021 година. " Това е явен сигнал за магазините, че стоките ни няма да излязат от мода ", твърди той и се надява, че по този метод търговците няма да бъдат принудени да разпродават на безценица.

Експертите предизвикват сходни тактики, защото има голям брой причини против несъразмерните разпродажби.

С пониженията търговците и производителите унищожават ценовото равнище, отбелязва Оливер Рол, съсобственик на консултантската компания " Рол енд Пащух " (Roll & Pastuch). Според него колкото повече клиентите привикват с отстъпките, толкоз по-малко са склонни да заплащат първичните цени.В разгара на рецесията, провокирана от ковид, за мнозина обаче обичайните ценови тактики просто не работят.

Точно модата и спортните артикули сега се търсят извънредно едва, отбелязва Рол. Очаква се тази година клиентите да купят доста по-малко, в сравнение с през други години и заради тази причина за доста търговци пониженията са единственият метод да си обезпечат някакви ликвидни средства или даже просто да продължат да съществуват. /БТА

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1256)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР